14 Март, 2020 13:17 4 652 3

Организират благотворителни турнири в помощ на Красимир Чолаков

  • чолаков-
  • инсулт-
  • помощ-
  • благотворителност-
  • турнири

Той има нужда от помощ, след като прекара втори инсулт и в момента се намира в тежко състояние

Организират благотворителни турнири в помощ на Красимир Чолаков - 1
Снимка: bTV

Турнири по бокс, ММА, кикбокс и карате ще бъдат организирани в помощ на известния роден боксьор и треньор Красимир Чолаков. Той има нужда от помощ, след като прекара втори инсулт и в момента се намира в тежко състояние. Тази причина е подтикнала неговите приятели от СК „Славия Спортес“ да проведат няколко турнира по различни бойни спортове, събирайки по този начин средства за неговото лечение.

Надпреварите ще се състоят, но все още не е ясен точния ден на провеждането им, поради епидемията от коронавирус. За момента, всеки който иска да помогне може да го направи като на рецепцията на СК „Славия Спортес“ е псотавена кутия за дарения.

Красимир Чолаков е роден на 12.08.1961 г. в Бургас. Започва да се занимава с бокс на 16 години. 11 сезона е състезател на БК „ЦСКА“, после треньор в спортното училище на „армейците“. Той е и професионален състезател 3 години в Белград, две в Лион (Франция) и още толкова в Лондон. Чолаков е носител на Световната купа, като става и световен военен шампион по бокс.

През 1994 г. играе мач за световната титла при професионалистите в Тайланд. Същата година оглавява ранглистата на планетата в своята боксова версия. Чолаков има два сребърни и един бронзов медал от европейски първенства. Носител е и на пет републикански титли за мъже и две за юноши. Красимир Чолаков е заслужил „майстор на спорта“.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 DIESEL SMOKE

    11 9 Отговор
    Дали уврежданията на мозъка му не са от дългите години удари по главата... Питам и не искам отговор! Боксът не е спорт, който води до здравословни резултати за тялото! От бокс се затъпява, оглупява и накрая за десерт получаваш деменция, паркинсон или инсулт! Честито на боксьорите - ПРОДЪЛЖАВАМЕ НАПРЕД, ама с придружител....

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Someone

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "DIESEL SMOKE":

    Някои са си дементни по природа, няма нужда да се занимават с бокс!