Last news in Fakti

14 Март, 2020 14:58 1 300 8

Съдът реши: Лечков не може да има претенции към БФС

  • лечков-
  • съд-
  • президент-
  • бфс-
  • изпълком-
  • решение

Лечков подаде иск за установяване нищожност или недопустимост на вписването на Михаил Касабов за временно изпълняващ длъжността президент на БФС

Съдът реши: Лечков не може да има претенции към БФС - 1
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд взе решение да прекрати делото на Йордан Лечков срещу БФС, пише Sportal.bg. Становището на съда е от 6 март 2020 година, а двете страни имат едноседмичен срок за обжалване през Апелативен съд - София.

Припомняме, че в края на ноември 2019 г. Йордан Лечков подаде иск за установяване нищожност или недопустимост на вписването на Михаил Касабов за временно изпълняващ длъжността президент на БФС.

Тогава Лечков обвини част от колегите си от Изпълкома в измама, твърдейки, че по закон той трябва да поеме БФС, тъй като по това време е първи вицепрезидент на съюза. За да не се случи това, е трябвало да входира писмен отказ, а Лечков допълни, че не е направил подобно нещо и подписът му бил фалшифициран.

"Аз съм подписал единствено присъствен протокол. Проверете какъв е бил дневният ред на въпросния Изпълком на Българския футболен съюз, какви точки са обсъждани на него. Обадете се в пресдирекцията или в деловодството на БФС, нека те ви дадат тези отговори. Повече не искам да говоря, изчаквам. Нека не говорим повече, все пак съм подал жалба в съда, нека дадем време на съда да отсъди кое е правилното”, казва тогава Лечков.

Той отрича да е подписвал и документ, според който Касабов поема управлението на БФС.
"Точно така, грандиозна измама е. Аз за какво говоря толкова време - казах ви, вижте дневния ред на Изпълкома, вижте устава. Колко пъти ви го казах. Не искам да говорим повече по този въпрос. Подал съм жалба, тя би трябвало да излезе скоро, не искам да се месим в работата на съдиите. Чакаме решението на съда", допълва тогава Лечков.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гого

    12 1 Отговор
    Мишок,жаден за власт..
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Г.З.

    8 1 Отговор
    САЩ94 не е БГ2020.Да лежиш на стари лаври не е много полезно.
  • 5 Бате ви Данчо

    7 0 Отговор
    Щом тъй ма прайти, ще вкарам Сливен в А група, и за наказание на всички ще сбера всички бразилци от "Надежда" и с тях ще стана поне 15 пъти шампион на България! После ще направя и Сливен столица на България, и без това, тук се говори най-чистия български! Е, бразилците говорят малко различно, но интервютата ще им ги пиша аз! А тъй на да въй яд!

    Коментиран от #6

  • 6 ТЕМЕТО

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бате ви Данчо":

    Браво бат Данчо, да не забравиш и коса да си сложиш. Ти си на първо място
  • 7 Пламен

    2 1 Отговор
    Наивен е, но трябваше да опита.
  • 8 шопен

    5 0 Отговор
    Този не е наивен, той е нагъл, какъвто е бил винаги. По време на кариерата си така и не случи на треньор. Лече върви си на село. Ти си поредния „незаменим“ посредствен ръководител.