Last news in Fakti

19 Март, 2020 11:45 3 423 0

Фелипе Мело: Редувахме се кой да рита Меси

  • мело-
  • роналдо-
  • меси-
  • ритане-
  • редуване-
  • бразилия-
  • съдии-
  • аржентина

"Ако не го сторехме, беше много трудно да го удържим", призна бившият бразилски национал

Фелипе Мело: Редувахме се кой да рита Меси - 1
Снимка: БГНЕС

Фелипе Мело смята, че Лионел Меси е един от най-добрите във футболната история. 35-годишният дефанзивен полузащитник признава, че когато родината му Бразилия се е изправяла срещу Меси и Аржентина, футболистите на „селесао“ се редували кой да рита нисичкия аржентинец.

В интервю за вестник Clarin, Мело споделя: „Когато с Бразилия играехме срещу Меси си казвахме „трябва всеки по веднъж да го изрита, ще се редуваме“. Ако не го сторехме, беше много трудно да го удържим. Не искахме да го контузим, а само да нарушим ритъма му на игра – всичко беше тактическо“, разказва той.

Когато се говори за гения на Меси, много често в разговора се намесва другият велик футболист на съвременния футбол – Кристиано Роналдо. Мело обаче няма съмнения кой от двамата е по-добър:

„Меси е невероятен, по-добър е от Роналдо. Кристиано може да отбележи пет гола, но Лео ще вкара също толкова и ще асистира на своите съотборници за още. Меси е по завършеният футболист“, заявява Мело.

Бразилският дефанзивен халф е известен с по-грубия си стил на игра. Той никога не бяга от единоборства и не се страхува да влезе в краката на опонент. Мело се справя с последствията по различен начин в Европа и Южна Америка:

„Никъде по света съдиите не толерират грубия стил на игра, но има разлика. Например в Англия, когато изриташ някого, феновете те освиркват, но реакцията от трибуните не променя решението на рефера. За същия ритник в Испания може да получиш червен картон. В Бразилия някои рефери те оставят ненаказан, а други те изгонват. Поради тази причина обичам Копа Либертадорес. Ако ти се падне рефер от Бразилия, шансът за червен картон е по-голям, ако е от Аржентина, по-малък.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА