Last news in Fakti

6 Април, 2020 19:57 1 297 1

Барселона не може да се разбере с тер Стеген за нов договор

  • тер стеген-
  • договор-
  • барселона-
  • заплата-
  • увеличение-
  • преговори

Тер Стеген настоява за удвояването на неговото финансово възнаграждение

Барселона не може да се разбере с тер Стеген за нов договор - 1
Снимка: БГНЕС

Преговорите за подновяването на договора на Марк-Андре тер Стеген продължават, въпреки пандемията от коронавирус. Операцията е абсолютен приоритет на клуба и ръководните фактори няма да спестят усилия за подновяването на контракта на един от основните играчи в проекта на „блаугранас“. През последните дни имаше видео разговори между спортния директор Ерик Абидал и агента на германския вратар Герд Вом Брух, но икономически двете страни все още са далече от постигането на споразумение.

Тер Стеген настоява за удвояването на неговото финансово възнаграждение, а в Барселона са наясно, че трябва да отговорят на неговите изисквания, тъй като той е един от най-добрите вратари в света.

Барселона и обкръжението на футболиста вече проведоха поне пет срещи до този момент, за да обсъдят условията по новия договор. Тер Стеген иска неговата роля в отбора да бъде призната, а в същото време шефовете на клуба разбират неговите изисквания, тъй като той е един от футболистите с най-много минути през целия сезон. Доверието във вратаря е тотално, но икономическата ситуация е деликатна и Барселона е на прага на лимита на заплатите.

Тер Стеген иска да получава поне 10 милиона евро на сезон, плюс допълнителни бонуси. От Барселона предлагаха договор на Тер Стеген до лятото на 2024 година с прогресивно увеличаване на заплатата.

Сега клубът увеличи финансовото си предложение и предложи договор на Тер Стеген до лятото на 2025 година с възможност за подновяването на контракта за още три сезона в зависимост от представянето му.

В Барселона са уверени, че ще успеят да постигнат споразумение с Тер Стеген относно подновяването на неговия договор. Каталунците се надяват, че до края на юни той ще сложи подпис под новите условия. От клуба не изключват в преговорите да се намеси и президентът на клуба Хосеп Мария Бартомеу, ако се наложи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коко

    1 1 Отговор
    Сега при всеки нов договор,ще има опция да не се намалят парите при пандемия или война.