Last news in Fakti

19 Април, 2020 11:46 2 598 5

Сезонът във Формула 1 започва в Австрия

  • формула 1-
  • гран при-
  • сезон-
  • календар-
  • старт-
  • власти-
  • публика-
  • коронавирус

Властите в Австрия потвърдиха възможността състезанието да се проведе, но без публика

Сезонът във Формула 1 започва в Австрия - 1
Снимка: БГНЕС

Властите в Австрия потвърдиха възможността за провеждане на Гран при във Формула 1 без зрители, ако състезанието във Франция бъде отложено, съобщава вестник "Фигаро".

Надпреварата в Австрия трябва да се проведе от 3 до 5 юли без публика на пистата "Ред Бул Ринг".

Гран при на Франция пък е насрочен за 26-28 юни, но според вестник "Екип" ще бъде отложено. Във Франция забраната за провеждане на масови събития заради пандемията от коронавирус беше удължена до средата на юли.

Ръководството на Формула 1 смята, че най-реалистичната начална дата за новия сезон ще бъде 5 юли - Гран при на Австрия. Предвижда се надпреварата да се проведе без зрители.

Първоначално в календара на Формула 1 за сезон 2020 бяха планирани 22 състезания, но осем от тях (Австралия, Бахрейн, Виетнам, Китай, Нидерландия, Испания, Азербайджан и Канада) са отложени за неопределен срок заради глобалната пандемия. Състезанието за Гран при на Монако пък беше отменено.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 породист ферарист

    5 5 Отговор
    Абе реално сезон няма да има, може и да се проведат няколко състезания но ако ще са без публика до голяма степен се обезсмисля. Също така няма да е правилно на база на 8-10 състезания да се излъчи световен шампион!

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "породист ферарист":

    Само преди 30-тина години всички сезони са били по 8-10 състезания , я "липса" на публика при няколко стотин милиона зрители пред телевизорите е доста спорно !! Все пак сме 21 век и зрителите онлайн са по-важни във всякакъв смисъл , дори финансово !!

    Коментиран от #5

  • 3 ЛИЦЕМЕР

    0 0 Отговор
    Бoйкo Бoриcoв
    Прeмиeрът прeд журнaлиcти в Брюкceл:
    Нe мoгa дa гoвoря oт имeтo нa другитe лидeри, нo тaкa, кaктo прeдпoлaгaхмe вcички в Бългaрия, чe cлeд eднo пoлитичecкo пиянcтвo, мaхмурлукът e мнoгo пo-тeжък."
  • 4 ЗАЮ БАЮ

    0 0 Отговор
    Бoйкo Бoриcoв
    Прeмиeрът при oткривaнeтo нa училищeтo в грaд Cъeдинeниe:
    Aкo учитeлкaтa пo мaтeмaтикa e тук, мoжe дa cмeтнe, чe cъм oкoлo 29 пъти пo-бърз oт Cтaнишeв."
  • 5 породист ферарист

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Прав си за телевизията и това че много повече хора наблюдават състезанията така, но за броя на стартовете явно не си запознат. В средата и края на 80-те имаше по 16 старта на сезон, през 90-те постепенно започнаха да се увеличават. По 7-8-9 старта е имало само в първите години на формула 1, но ако сега се проведат само толкова състезания просто сезона ще бъде под 50% и специално шампионските титли няма да са легитимни!