Last news in Fakti

30 Август, 2012 01:00 858 0

Спартак (М) закла Фенерите и заслужено ще играе в ШЛ

  • спартак (м)-
  • фенербахче-
  • шампионската лига-
  • фенерите-
  • шл-
  • резултати-
  • групи-
  • жребий-
  • груповата фаза
Спартак (М) закла Фенерите и заслужено ще играе в ШЛ - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В инфарктен двубой отборите на Фенербахче и Спартак (Москва) завършиха 1:1 и по този начин руският гранд се класира за групите на Шампионската лига с общ резултат 3:2.

През първото полувреме Ари откри за московчани в 6-ата минута и изглеждаше, че "фенерите" няма да имат сили за обрат, но след почивката нещата се промениха.

Влизането на звездата Алекс освежи играта на турците, които изравниха в 69-ата минута чрез Муса Соу, но въпреки отчаяния си натиск и многото разбърквания пред вратата на Спартак, резултатът остана непроменен.

Спартак доминираше в първия мач и постигна заслужена победа, но голът на Дирк Каут развали настроението на привържениците на най-популярния руски клуб.

Подобно на "фенерите", отборът на Унай Емери също не стартира сезона по най-добрия начин и в първите 6 кръга от първенството допусна две загуби - 0:5 срещу Зенит и 1:2 срещу Терек преди броени дни.

За сметка на това, тази вечер руснаците доказаха, че са по-класният тим и си заслужиха да с есъстезават в най-комерсиалния клубен турнир ШЛ.

Останалите резултати от квалификациите за ШЛ от срещите, играни тази нощ:

Динамо (Киев) - Борусия (Мьонх) 1:2 (в първия мач 3:1)

Лил - Копенхаген 2:0 сл. пр. (в първия мач 0:1)

ЧФР Клуж - Базел 1:0 (в първия мач 2:1)

Селтик - Хелзингборг 2:0 (в първия мач 2:0)
 

След тази вечер вече са ясни всички участници в предстоящия жребий за груповата фаза днес от 19:00 часа. Ето и разпределението им по урни, като трябва да е ясно, че отборите от една група не могат да се падат заедно:

Първа група:

Челси, Барселона, Манчестър Юн, Байерн, Реал (М), Арсенал, Порто, Милан

Втора група:

Валенсия, Бенфика, Шахтьор (Д), Зенит, Шалке 04, Манчестър Сити, Брага, Динамо (К)

Трета група:

Олимпиакос, Аякс, Андерлехт, Ювентус, Спартак (М), Пари Сен Жерме, Галатасарай, Лил

Четвърта група:

Селтик, Борусия (Д), БАТЕ, Динамо (З), ЧФР Клуж, Малага, Монпелие, Ньордселанд
 

  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА