Last news in Fakti

6 Май, 2020 11:27 1 452 0

Баскетболна легенда става президент на футболния Лион

  • паркър-
  • нба-
  • лион-
  • футбол-
  • президент-
  • назначение

Тони Паркър потвърди слуховете за новата си работа

Баскетболна легенда става президент на футболния Лион - 1
Снимка: БГНЕС

Четирикратният шампион в Националната баскетболна асоциация (НБА) Тони Паркър потвърди слуховете, че ще стане президент на футболния Олимпик Лион, когато мандатът на настоящия ръководител на клуба от Жан-Мишел Олас изтече през 2023 година. Олас не възнамерява да се кандидатира за поста и лично е посочил бившия баскетболен гард за свой наследник. Паркър е бивш играч Сан Антонио Спърс и националния отбор на Франция, с който има европейска титла.

Бившият гард потвърди информацията пред The Undefeated. "Да, за мен ще бъде чест. Никога не съм си представял, че ще бъда удостоен с подобно нещо. Това е прекрасна възможност за мен. Лион е отбор от Топ 50 в света, той разполага с прекрасна инфраструктура и голям бюджет. Мисля, че ще направим добра организация", каза Тони Паркър, който е мажоритарен собственик и на участника в баскетболната Евролига АСВЕЛ Лион-Вильобран.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА