17 Май, 2020 12:46 1 899 0

Кошмарно съдийство беляза галавечер на UFC

  • ufc-
  • едсон барбоса-
  • дан иге-
  • кошмарно съдийство

Едсон Барбоса дойде в Джаксънвил, Флорида, с надеждата да сложи край на черната си серия

Кошмарно съдийство беляза галавечер на UFC - 1

Третата галавечер на UFC в рамките на една седмица беше помрачена от слабо съдийство. Алистар Овърийм приключи Уолт Харис с технически нокаут във втория рунд, но двама бойци от основната карта могат да съжаляват, че са оставили мачовете си в ръцете на реферите, пише boec.bg.

Едсон Барбоса дойде в Джаксънвил, Флорида, с надеждата да сложи край на черната си серия.

Бразилецът слезе в категория „перо“, след като записа 4 загуби в последните си 5 битки. В предишния си мач за мнозинството Барбоса беше ограбен (срещу Пол Фелдър). Е, за негово огромно съжаление и срещу Дан Иге ситуацията не беше по-различна.

Да, срещата не беше едностранна, Иге се би много мъжки и заслужава аплодисменти. Но статистиката и по-значимите попадения бяха на сметката на Едсон. Той прати съперника си в нокдаун още в първия рунд, а след това пласира много тежки удари в граунд енд паунд. Барбоса работи много добре в партер срещу черния колан в бразилско джу джицу.

Вторият рунд също трябваше да бъде спечелен от бразилеца. Силният момент на Иге дойде минута преди края на битката, когато най-сетне осъществи тейкдаун. Едсон майсторски се защити при предишните опити и засичаше с прави и ритници.

Иге заслужава много добри думи, но след решението остава горчив привкус.

В подглавното събитие Клаудия Гаделя също взе победа с разделено съдийско решение.

Тя категорично спечели първия рунд, но втората и третата част трябваше да отидат на сметката на Анджела Хил. Американката допусна тейкдаун и беше доминирана в първата част, след което пое контрола над мача.

Във втория рунд Хил заби зверско дясно кроше, което прати Гаделя в нокдаун. Още преди това се отвори аркада на лицето на бразилката. Цялото беше обезобразено след финалната сирена… друга близка битка, след която видяхме странно решение.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА