Last news in Fakti

19 Май, 2020 10:02 1 512 3

Фернандо Алонсо обмисля завръщане във Формула 1

  • алонсо-
  • завръщане-
  • формула 1-
  • форма-
  • renault

"От физическа гледна точка и от гледна точка на мотивацията аз съм на върха", смята испанецът

Фернандо Алонсо обмисля завръщане във Формула 1 - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо за пореден път не скри интереса си да се завърне в голямата игра. Испанецът стори това по време на видеоконференция в понеделник. Сериозно се говори, че Алонсо може да замени Даниел Рикардо, който напуска Renault през 2021 година. Испанецът заяви, че ще помисли по въпроса.

"От физическа гледна точка и от гледна точка на мотивацията аз съм на върха. Бих искал да се съсредоточа върху голям шампионат - било то завръщане във Формула 1, Световното първенство по издръжливост или Индикар", каза Алонсо.

Той напусна Формула 1 в края на сезон 2018. След това бе коронясан за световен шампион по издръжливост в сезон 2018/2019, но не успя да се класира за второ участие на Инди 500 през 2019, но се състезава в Рали Дакар този сезон, като остана на 13-то място.

Флавио Бриаторе смята, че е възможно Алонсо да се завърне във Формула 1 независимо, че има прекъсване от 2 години. "Фернандо е мотивиран. Беше добре да се откъсне малко от Формула 1. Сега го виждам по-ведър и готов да се завърне", каза Бриаторе пред Газета Дело Спорт.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Саши

    2 2 Отговор
    Що не стане собственик на Левски
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.