Last news in Fakti

8 Юни, 2020 10:28 933 0

Ла Лига се завръща със звук от електронна игра и виртуални трибуни

  • ла лига-
  • футбол

ЕА е официален спонсор на Ла Лига и компанията е записвала звуците си по време на реални мачове от първенството

Испанското футболно първенство ще използва виртуални трибуни в телевизионните си излъчвания и "фен аудио", продуцирано от създателите на играта ФИФА.

Телевизиите, излъчващи мачовете до края на сезона, ще предлагат на своите зрители "натурално" предаване на двубоите при закрити врата, но на феновете извън Испания ще получат допълнителни аудио и визуални варианти. Ла Лига обяви в съобщение, че ще използва специална технология, с която "мачовете ще изглеждат атрактивни и ще се доближават до добре познатия преди прекъсването вариант".

Трибуните ще бъдат виртуални и ще бъдат пълни с фенове, носещи цветовете на домакинския отбор. Ла Лига си сътрудничи с норвежката компания VIZRT за използването на тази технология.

"В моменти на спрян мач картината с феновете може да бъде променена на платно с цвета на домакина или пък да носи някои важни социални послания", добавят от Лигата.

Виртуалният звук е разработен заедно с Електроник Артс и ФИФА. "ЕА е официален спонсор на Ла Лига и компанията е записвала звуците си по време на реални мачове от първенството. Ще използваме това и ще адаптираме звука също за голове или нарушения", добавят от Ла Лига.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА