Last news in Fakti

10 Юни, 2020 15:58 1 699 0

О'Съливан изненадващо отпадна от първия снукър турнир след карантината

  • о'съливан-
  • отпадане-
  • изненада-
  • карантина-
  • бингам-
  • загуба

Ракетата загуби от Стюърт Бингам с 0:3 в решителния двубой от група С на втората фаза на Championship League в Милтън Кийнс

О'Съливан изненадващо отпадна от първия снукър турнир след карантината - 1
Снимка: БГНЕС

Рони О’Съливан приключи участието си на първия снукър турнир след карантината, предизвикана от пандемията на новия коронавирус. Ракетата отстъпи на шампиона от “Мастърс” 2020 Стюърт Бингам с 0:3 в решителния двубой от група С на втората фаза на Championship League в Милтън Кийнс. Така световният шампион от 2015 година намери място във финалите на надпреварата, а О’Съливан си събира багажа.

Гения от Чигуел спечели първите си две срещи за деня - 3:0 над Харви Чандлър и 3:1 над Сам Крейги, като във втората от тях загуби единствения си до онзи момент фрейм (15 от 16 спечелени). Преди сблъсъка с Бингам Рони бе направил четири сенчъри брейка и още осем серии над 50 точки. 

На Бингам пък само чиста победа с 3:0 над О’Съливан вършеше работа за класиране напред, тъй като бе отстъпил с 1:3 на Крейги и бе записал успех с 3:0 над Чандлър. Победата на Стюърт над Рони, макар и в мини формат, бе първа такава за него от знаковия световен шампионат в “Крусибъл” през 2015 година. Той го постигна с брейкове от 71, 51 (разчистване след изоставане 21-65) и 75.

Към финалите продължава и Бен Ууластън, който спечели група D с нов късен обрат. Той загуби първия си мач вчера с 1:3 от Мартин О’Донъл, но срази Том Форд с 3:0 чрез сенчъри брейкове от 134, 101 и 127 (375 поредни точки). Така на Ууластън му трябваше победа над Лян Уенбо, но и загуба на О’Донъл от Форд. Световният номер 38 победи китаеца с 3:0, а 123-ият по скорост играч О’Донъл преклони глава с 1:3 срещу майстора на максимуми.

В сряда ще се решават споровете в групи А и В.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА