27 Юни, 2020 22:58 2 341 0

Приятна изненада! Нидерландска легенда подновява футболната си кариера

  • ариен робен-
  • завръщане-
  • грьонинген

Ариен Робен издържа само година без футбол

Приятна изненада! Нидерландска легенда подновява футболната си кариера - 1
Снимка: Грьонинген

Легендарното холандско крило Ариен Робен официално реши да поднови активната си футболна кариера. От родния клуб на крилото - Грьонинген, днес обявиха, че са подписали с 36-годишната бивша звезда на ПСВ Айндховен, Челси, Реал Мадрид и Байерн Мюнхен.

Така Робен се завръща към футбола, едва година след като обяви края на кариерата си, напускайки Байерн Мюнхен.Това ще е втори негов престой в Грьонинген. Първият му период за мъжкия състав на клуба бе между 2000 и 2002 година, като тогава изигра 52 мача с 12 гола и 3 асистенции, които му спечелиха трансфер в местния гранд ПСВ.

"Скъпи приятели на футбола и фенове на Грьонинген, бях на 12 години, когато започнах да играя в юношеската академия на Грьонинген. Записах домакинския си дебют срещу Фейенорд, когато бях на 16. Две години по-късно осъществих трансфера си в ПСВ Айндховен. След чудесно 18-годишно приключение… Ние се прибираме у дома! Обратно в Грьонинген. Прибираме се във време на криза, която удари и Грьонинген. Прекрасно е да видя как всички подкрепят отбора. Това ме накара да помисля какво още мога да сторя за клуба. Послушах призива на нашите фенове: “Ариен, последвай сърцето си”. Започнах да играя с тази мисъл и сега я направих моя мисия. Искам да се завърна във футбола като играч на Грьонинген.

В момента не съм сигурен дали това ще се случи. Това, в което съм убеден е, че желанието и мотивацията ми ще са 100-процентови. Ще бъде тежко физическо предизвикателство, но ще го приема! Ще работя усърдно и щом усетя, че всичко е наред, ще се присъединя към отбора за първата тренировка през новия сезон. Надявам се да видя всички възможно най-скоро! Защото мечтата ми е да играя с екипа на Грьонинген. Все още не сме стигнали дотам, но човек може да мечтае. Дано се видим скоро”, заяви Робен във видеообръщение, публикувано от клуба.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА