Last news in Fakti

17 Юли, 2020 18:15 5 037 2

Андре Шюрле прекрати кариерата си едва на 29 години

  • шюрле-
  • отказване-
  • кариера-
  • прекратяване-
  • борусия дортмунд-
  • край-
  • решение-
  • обмисляне

"Дълбините ставаха все по-дълбоки, а висините ги имаше все по-малко", заяви световният шампион с Германия

Андре Шюрле прекрати кариерата си едва на 29 години - 1
Снимка: БГНЕС

Доскорошният играч на Борусия (Дортмунд) Андре Шюрле официално сложи край на футболната си кариера в интервю с “Шпигел”. Решението е изненадващо поради това, че той го прави на едва 29-годишна възраст.

Шюрле можеше да играе навсякъде в нападение, но предпочитаната от него позиция беше по лявото крило. Той записа общо 420 официални мача на клубно ниво, в които се отчете със 110 гола и 51 асистенции. Германецът проби в мъжкия футбол с екипа на Майнц 05 и бързо си осигури трансфер в Байер (Леверкузен). Там той също не се задържа много дълго, тъй като беше привлечен в Челси. След това се върна в Бундеслигата, за да облече екипа първо на Волфсбург, а по-късно и този на Борусия (Дортмунд), които пък го преотстъпиха във Фулъм и Спартак (Москва). Преди два дни обаче неговият договор с “жълто-черните” беше прекратен година преди изтичането му.

Нападателят има две спечелени Купи на Германия с Дортмунд и Волфсбург, като с “вълците” вдигна и Суперкупата на страната. С Челси пък стана шампион на Англия и носител на Купата на лигата. Най-ценният му трофей обаче е Световната купа, която той спечели с Германия на Мондиал 2014. Той дебютира за националния отбор на своята страна на 20-годишна възраст, като за 7 години той записа 57 мача и 22 гола за селекцията на Йоахим Льов.

“Обмислях това решение дълго време. Дълбините ставаха все по-дълбоки, а висините ги имаше все по-малко. Обмислях това решение дълго време. Важно е само представянето на терена, където уязвимостта и слабостта никога не бива да съществуват. Винаги трябва да играеш някаква роля, за да оцелееш в бизнеса, иначе ще загубиш своята работа и няма да получиш нова. Интензитета на мачовете в Англия не ми се отрази добре. Можех да издържа три-четири седмици, но след това изпаднах в най-дълбоката възможна дупка. Част от скоростта ми ме напусна, тъй като бедрата ми постоянно горяха. Вече не исках да играя футбол. Бях напълно изчерпан”, обоснова своя избор Шюрле.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мулти Култи

    4 3 Отговор
    В Дортмунд германците не вървят - и Гьотце така си втаса на скамейката. Това е целта - погребваш си германците за да играят Санчо и Панса.
  • 2 Деба

    4 0 Отговор
    Беше наистина обещаващ играч. Можеше да играе еднакво добре както на лявото крило така и от дясно, не беше лош и като централен нападетел. Не вкарваше много, но вкарваше важни попадения и е от играчити които могат да направят разликата. Ще го помня с добро. Дано намери нещо което да му доставя удоволствие и да е добър в него.