Last news in Fakti

30 Юли, 2020 09:44 1 478 0

Рома си гарантира участие в Лига Европа

  • рома-
  • торино-
  • победа-
  • класиране-
  • лига европа

"Вълците" победиха Торино с 3:2

Рома си гарантира участие в Лига Европа - 1
Снимка: БГНЕС

Рома се наложи с 3:2 като гост на Торино в мач от 37 кръг на Серия „А“ и по този начин си гарантира участие в груповата фаза на Лига Европа през следващия сезон.

Един Джеко, Крис Смолинг и Амаду Диавара бяха точни за „вълците“. По този начин Джеко постави рекорд, ставайки едва четвъртият играч в историята на римляните с поне 16 гола в три различни сезона. Останалите са Родолфо Фолк, Педро Манфредини и Амедео Амадей. 

Още повече, че босненецът се изравни с Волк на четвърто място във вечната реализаторска класация на „вълците“ във всички турнири. Двамата имат по 106 попадения.

За Торино се разписаха Алехандро Беренгер и Вилфрид Синго. Така Рома с 67 точки твърдо заема пето място кръг преди края. Торино е 16-и с 39 пункта и гарантирано място в Серия „А“.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА