Last news in Fakti

4 Октомври, 2012 17:55 1 296 5

Стоичков: Журналистите опетниха името ми

  • стоичков-
  • гдбоп-
  • "черно тото"-
  • литекс-
  • цветанов-
  • русе-
  • фенове-
  • дучето-
  • факли-
  • съдействие-
  • европа
Стоичков: Журналистите опетниха името ми - 1
Снимка:БГНЕС

Медиите в България са опетнили името на Христо Стоичков в Европа. Това каза наставникът на Литекс, след като бе разпитан в сградата на ГДБОП заради серия негови изявления на тема "черно тото в България", предаде БГНЕС.

Припомняме, че "Камата" бе привикан в ГДБОП за да даде обяснения по въпроси за мача Литекс - Калиакра от края на миналия сезон, който завърши 5:0 в полза на отбора му.

При пристигането си Стоичков успя да избегне журналистите на входа.. Заедно с легендата пристигна и помощник-треньорът на "оранжевите" Петко Петков. Пред сградата на ГДБОП се бяха събрали около 50 фенове на ЦСКА, които пък издигнаха пред зданието плакати в подкрепа на "модерния ляв" и същевременно против управата на Българския футболен съюз. Ултрасите, които бяха водени от бившия шеф на фенклуба на ЦСКА Димитър Ангелов - Дучето, се бяха запасили и с пироефекти. Пред ГДБОП бяха запалени над 20 факли.

Според Стоичков българските журналисти предават грешна информация и така петнят името му в цяла Европа. Наставникът на Литекс обяви, че той самият не е разследват по подозрения в уговорени мачове. Целта на срещата между бившия национален селекционер и органите на реда е с цел съдействие. Стоичков каза още, че нарочно днешната среща между него и ГДБОП е била направена публична, за да няма спекулации.

Междувременно днес министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви в Русе, че привикането на Стоичков в ГДБОП е нормална процедура, тъй като легендата на българския футбол често е говорил за "черно тото" в публичното пространство.

След края на разпита на Стоичков стана ясно, че съмненията за мача Калиакра- Литекс, който завърши 0:5, почти отпаднаха. Началникът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров обясни, че всъщност са били призовани и двете страни, участници в този мач, съобщи БНР. След разговорите ръководството на ГДБОП е на мнение, че подобен резултат може и да е нормален, тъй като Литекс е много по-силен отбор от Калиакра, коментира Флоров.

Сигналът за това, че мачът между Калиакра и Литекс може би е уреден, е пристигнал от прокуратурата, а там е имало сигнали подадени от заложна къща и от УЕФА.

Самият Стоичков обясни, че е дошъл в ГДБОП да даде показания по мача и за всичко казано от него във връзка с българския футбол и за черното тото. Флоров обясни, че ГДБОП работи от доста време по тази тема. Боби Михайлов вече е бил в ГДБОП и с него е разговаряно.

Шефът на ГДБОП беше категоричен, че се работи по конкретни хора, а не по конкретни срещи. Той не пожела да назове мачовете, които се смятат за съмнителни, но увери, че ще има резултати по проблемът за черното тото.

Отборът на Христо Стоичков - Литекс, гостува утре на Левски в дербито от 8-ия кръг на "А" група.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    Stoichkov e unikalen igrach no i unikalen prostak.
  • 2 M.G.

    0 2 Отговор
    Този и Боби Михайлов трябва да лежат поне по 10години. Преди години този го хванаха с крадени коли и пак нищо не знаеше

    Коментиран от #3

  • 3 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "M.G.":

    ti mnogo znaesh be
  • 4 Грую

    0 0 Отговор
    На хора с известността на Стоичков следва отдавна да им е ясно, че в България убиват приказките или за да не е толкова груб израза удавят в л..на и помия всеки, който е достатъчно известен и си позволява да приказва срещу хората, подмолно управляващи всичко в държавата, а те са като хлебарките - оцелели са 320 милиона години преди нас и ще ги има и след нас. Това, което Стоичков се опитва да направи сигурно не е лошо, но в България е отдавна изгубена кауза и ще бъде оплют, окалян и низвергнат като всеки друг досега, опитал се да стори подобно нещо на каквото и да било поприще в държавицата ни.
  • 5 Кумата

    0 0 Отговор
    Христо около теб е пълно с изпаднали тъпанари за които най великото което са направили в този живот е да дават мнение за личности като теб. България е една изпаднала държава с един изсулен и прост народ.Хич не си го слагай !Простаците от плащане на данъци нямат време да мислят затова вечер дават компетентни мнения по изпаднали форуми като този.