6 Август, 2020 16:14 1 630 5

Левски е много близо до подписа на френски защитник

  • даске-
  • левски-
  • защитник-
  • медицински прегледи-
  • договор

"Сините" ще вземат Томас Даске

Левски е много близо до подписа на френски защитник - 1
Снимка: БГНЕС

Левски е на път да привлече третото си ново попълнение. Това е френският централен защитник Томас Даске. Той вече е в София и в момента минава медицински прегледи. Ако всичко с тях е наред, французинът ще подпише договор със „сините“ и ще бъде представен като нов играч, пише "dsport".

Даске играе на позицията централен защитник, но може успешно да бъде използван и като вътрешен халф.

Даске е на 26 години и е висок 178 сантиметра. Левски би бил първият чуждестранен клуб в кариерата му, която до момента е минала главно в по-ниските дивизии на френския футбол. Даске е юноша на Троа, където обаче не успява да се наложи в първия отбор. През сезон 2014/2015 той все пак изиграва пет мача за тима по време на шампионския сезон в Лига 2. След това обаче не получава професионален договор, а след неуспешни проби в белгийски отбори, остава още година във втория тим на Троа в пета дивизия.

В последствие преминава в Льо Ман, който по това време също е в петото ниво на френския футбол. Той е един от петимата играчи на тима, които са част от отбора в три поредни сезона с промоции, за да се стигне до Лига 2. През изминалия сезон той изигра 10 мача, от които 9 като титуляр.

В момента Даске е свободен агент, така че Левски няма да плаща трансферна сума за него. Според специализирания сайт transfermarkt неговата стойност се оценява на 325 хиляди евро.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мим33

    2 0 Отговор
    Първо този с тази височина ,изобщо не е за централен защитник,но може за краен евентоално.Иначе дано да не е както подсказва името му дъска,а поне като талпа да е. .
  • 2 миш

    6 0 Отговор
    ДОБРЕ БЕ,Е НЕМА ЛИ ТАКЪВ ФУТБОЛИСТ В МИЛАТА НИ РОДИНА.
  • 3 МИШ

    6 0 Отговор
    Някой нормален човек,може ли да обясни нуждата в Левски да играят чужденци.На този етап ,в това положение,защо ,за какво и с каква цел?

    Коментиран от #4, #5

  • 4 😂 🤣 😂

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "МИШ":

    Никой
  • 5 бонговец

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "МИШ":

    целта е ясна.някой близък до шеφа да вземе 30000 евро комисионна и да ги раздели на 3. на него,на сирака на тити.а парите ще се осчетоводят от даренията на φеновете.