Last news in Fakti

6 Август, 2020 23:45 1 814 1

Севиля би шута на Рома от Лига Европа

  • байер леверкузен-
  • лига европа-
  • рома-
  • севиля-
  • четвъртфинали-
  • глазгоу рейнджърс

Байер Леверкузен също продължава напред в турнира

Севиля би шута на Рома от Лига Европа - 1
Снимка: БГНЕС

Севиля срази Рома с 2:0 и елиминира италианския тим на осминафиналите в Лига Европа, класирайки се за следващата фаза, където очаква победителя от Уулвърхемптън и Олимпиакос.

Съперниците не успяха да играят помежду си през март заради пандемията от коронавирус и затова победителят от този сблъсък бе определен в един мач на неутрален терен в немския град Дуисбург.

Андалусци доминираха от самото начало и пропуски направиха Окампос и Кунде, който в 12-ата минута прати топката с глава в напречната греда. В 21-ата минута Серхио Регилон получи от Евер Банега, надбяга Перес и Ибанйес, за да преодолее накрая Пау Лопес за 1:0.

Едва в 35-ата минута Рома създаде първата си чиста голова възможност, но ударът на Дзанионо бе блокиран и след рикошет топката излезе в аут.

В 44-ата минута Севиля удвои аванса си при контраатака. Окампос проби отдясно, след което центрира към далечната греда, където Юсеф Ен-Несири засече отблизо за 2:0.

Рома опита да натисне в началото на второто полувреме и Коларов пробва далечен удар в 56-ата минута, но не намери целта.

В 73-ата минута Севиля вкара трети гол. Жул Кунде получи центриране отляво и с глава порази вратата. Попадението обаче не бе зачетено след намесата на VAR заради засада.

В добавеното време на мача Евер Банега нацели гредата от пряк свободен удар. След това и Мунир ел Хадади стреля опасно, а Пау Лопес за пореден път в мача не се намеси особено убедително. В заключителните секунди Джанлука Манчини от Рома бе изгонен с директен червен картон след намесата и на ВАР.

По същото време Байер (Леверкузен) победи у дома Рейнджърс с 1:0 в протоколен реванш и с общ резултат 4:1 също продължи към четвъртфиналите, където ще срещне Интер. "Аспирините" бяха спечелили с 3:1 в Шотландия и на свой терен нямаха проблеми, печелейки след гол на Муса Диаби (51) малко след почивката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.