Last news in Fakti

9 Август, 2020 17:27 3 942 2

Европейските медии скочиха срещу VAR

  • var-
  • шампионска лига-
  • барселона-
  • наполи-
  • накъсване-
  • недоволство

През първото полувреме на Барселона - Наполи играта бе спирата цели 4 пъти

Европейските медии скочиха срещу VAR - 1
Снимка: БГНЕС

След вчерашния осминафинален мач реванш в Шампионската лига между Барселона и Наполи, завършил 3:1, медиите в Европа за пореден път изразиха разочарованието си от системата на видеоповторение VAR. 

Според много от тях, и двата отбора са имали основание да бъдат недоволни от намесата на системата, която се включи в разглеждането на ситуации цели 4 пъти само през първата част и това отне немалка част от игровото време. 

Обръща се особено внимание на първия гол на "каталунците", дело на Клеман Лангле, който според много издания не е трябвало да бъде зачетен, заради нарушение в атака. 

Друго решение в ключова ситуация в двубоя също остави множество съмнения за правотата си. Става въпрос за отменения гол на Лионел Меси, където според съдията и видео асистент реферите, аржентинецът е използвал ръката си при овладяването на топката. 

Недоволство предизвика и бавната процедура на VAR и комуникация между Джунейт Чакър и видео асистент реферите, които накъсаха на няколко пъти иначе интригуващата първа част на двубоя.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Най-лесната професия е

    4 0 Отговор
    видео асистент рефер! Чешеш си торбата, докато цял стадион те чака да се разсъниш, за да видиш ситуацията, а пък накрая винаги грешно го решаваш, а хората да се чудят - да се смеят ли, да плачат ли.
  • 2 Fen naBACELONA

    0 3 Отговор
    Смешници и идиоти. Абсолютно на100% първият гол за БАРСЕЛОНА трябваше да бъде отменен, игра с ръка на МЕСИ ИМАШЕ, НО ТОПКАТА СЕ ВЪРТЕШЕ ТАКА, ЧЕ БЕШЕ НЕВЪЗМОЖНО ДА НЕ ГО ЛИЗНЕ И ПО ДВЕТЕ РЪЦЕ, НО НЕ ТРЯБВАШЕ ДА ГО ОТМЕНЯТ И ОЩЕ ДВЕ 100%ДУЗПИ ЗА НОМЕР 9 НА БАРСА. АЗ НЕ ЗНАМ КАКВО ПРАВЕШЕ ТА ГЛАВНИЯ СЪДЯ.