10 Август, 2020 09:33 1 805 0

Пирло не иска световен шампион, предложен е на клубове от Лига 1 и MLS

  • блес матюиди-
  • ювентус-
  • футбол-
  • андреа пирло

33-годишният Матюиди получава по 3,5 млн. евро на сезон

Пирло не иска световен шампион, предложен е на клубове от Лига 1 и MLS - 1
Снимка: БГНЕС

Новият старши треньор на Ювентус Андреа Пирло няма намерение на разчита на част от настоящите футболисти на тима. Вчера италианските медии поставиха сред сигурните напускащи Дъглас Коста, Сами Кедира и Гонсало Игуаин, а освен тях се очаква с "бианконерите" да се раздели и Блес Матюиди. Френският халф вече е бил предложен на клубове от Лига 1 и MLS.

33-годишният Матюиди получава по 3,5 млн. евро на сезон. През февруари неговият договор беше удължен автоматично до лятото на 2021 година, но Пирло предпочита да залага на други футболисти в средата на терена и французинът няма да остане на "Алианц Стейдиъм".

Матюиди записа 46 мача във всички турнири през последния сезон, като вкара 1 гол и направи 2 асистенции. 

33-годишният световен шампион беше привлечен от "Старата госпожа" през 2017-а, когато Юве плати на Пари Сен Жермен 20 млн. евро. Оттогава той спечели с тима три титли в Серия "А", една Купата на Италия и една Суперкупа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА