Last news in Fakti

20 Август, 2020 21:55 3 643 12

Скандал! Португалският гранд Бенфика откраднал талант на Септември София

  • септември софия-
  • бенфика-
  • калоян костов

''На лице е класическата схема - "клуб, мениджър, родител'''', категорични са от българския клуб

Скандал! Португалският гранд Бенфика откраднал талант на Септември София - 1
Снимка: Септември София

Ръководството на футболния Септември София излезе с остра позиция относно трансфера на младия футболист Калоян Костов, който ще продължи кариерата си в португалския Бенфика.

Ето какво се казва в становището на софийския клуб, което публикуваме без редакторска намеса:

Във връзка с последните информации по отношение на преминаването на футболиста Калоян Костов в португалския Бенфика, ПФК Септември София категорично заявява позицията си, да продължи да търси правата си по законов ред. 

На лице е класическата схема - "клуб, мениджър, родител", но само по себе си - не отива на гранд като Бенфика да отмъква безпардонно Калоян Костов, чийто трансфер по правилния начин, може да осигури на ДЮШ на клуба и треньорите в него, спокойствието да работят и градят още футболни таланти! 

През последните седмици, ПФК Септември бе запознат с нови факти, които доказват нерегламентирани посещения в Португалия и преговори с ФК Бенфика! 

Твърдо сме решени трудът ни през годините в изграждането на един от най-талантливите играчи в последно време в България, да не отиде на вятъра и борбата ни да бъде пример за всички родни клубове да търсят своите права! Продажбата на млади футболисти за адекватна сума за техните качества е основният начин един по-малък клуб да се издържа, а ние от ПФК Септември сме горди, че поддържаме една от най-качествените футболни школи у нас. Резултатите в последните години го потвърждават, а подобни опити за отнемане на футболисти по отработена схема само може да отнемат от мотивацията на целия екип, който се грижи за високото качество на работа в академията.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Asdfg

    23 33 Отговор
    Какво ревете бре? Няма да стои в тази кочина момчето! Много правилно решение!

    Коментиран от #11

  • 2 Родителите

    14 14 Отговор
    Добре бе, ако ние на фона на очертаващата се нова власт решим да се евакуираме семейно в Лисабон, защо да не запишем малолетния да тренира в Бенфика? Няма как да ходи да тренира в Септември, като не живее сам и да решава дали да остане в бъдещата кочина
  • 3 🔜💀🔫

    16 2 Отговор
    БойкоТ на Бтв - моля ви #СПРЕТЕ ГНУСНИЯТ ЦИТИРИДИС
  • 4 русенец

    20 3 Отговор
    Вместо такива сърцераздирателни тиради, защо просто не съдите "Бенфика"? :)))))) Защото няма за какво. Не можете да съдите и родителите, защото школата със сигурност е платена. Не ревете тогава, радвайте се на успеха, който е и ваш, разбира се!
  • 5 Перо

    7 1 Отговор
    Ако момчето има договор за плащане на неустойки или компенсации към клуба,при не договорирано напускане,а клуба го е създал,като футболист и разходвал средства и усилия,следва футболиста да си плати парите,но ако това е мафиотска схема за обогатяване на определени мутри,няма договор и се наподобява търговията с плът,отговора ще бъде жесток! Всеки човек се бори за по-добра кариера и възможности за реализация. Иначе е добре да се развива старата практика от соца за юношеско-младежка школа и първенства за израстване на таланти за родния футбол,без търгашество.Не знам как става сега това и финансирането,дали е от футболния клуб или други начини.

    Коментиран от #6

  • 6 русенец

    13 1 Отговор

    До коментар #5 от "Перо":

    А ако родителите са плащали за да играе детето им в школата по футбол, каквато е практиката в Бг? Виж, за разлика от нашите дебили , на запад се придържат към законите, че другото им излиза много скъпо. След като нашите не съдят, а реват, значи няма за какво да завеждат дело.

    Коментиран от #8

  • 7 Sion

    10 0 Отговор
    Нерегламентирани посещения в Португалия?!Абе я се събудете..Има свобода на придвижване в ЕС..
  • 8 Перо

    16 1 Отговор

    До коментар #6 от "русенец":

    Така е,ако родителите са плащали школата,абсолютно си прав! Клуба няма никакви права.
  • 9 Роко

    5 0 Отговор
    Преди известно време Левски беше в същото положение млад талант го искаха в Италия. От Левски вдигнаха олелия и момчето остана. Да попитам: Някой спомня ли си името на момчето и колко мача има за Левски от тогава? Та така и това момче привлякло с таланта си интереса на футболен колос като Бенфика, ако остане тук вероятно ще се загуби в дебрите на Б група в най добрия случай. Вчера българския шампион игра мач в ШЛ на терена имаше ЕДИН българин (вярно още един влезе като резерва), в останалите отбори положението не е много по различно когато гледам мача Левски-ЦСКА имам чувството че е мач от първенството на Нигерия толкова негри са на терена.
  • 10 Пламен

    1 0 Отговор
    Да докажат договорни отношения, и после да претендират. Момчето трябва да се реализира. Успех му желая. Ако искат да "гушнат" пари, да направят школата БЕЗПЛАТНА!!!
  • 11 Цецо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Asdfg":

    Не правилно, а типично по нашенски... ако може да минем метър, минаваме! Аман от тарикати!!!
  • 12 Съдията Дред

    0 0 Отговор
    Всъщност УЕФА има разработена доста стройна система за разплащане между школи на млади футболист, както и между школи и футболни клубове. Ако на Септември не им изнася, проблема си е техен. Всъщност става дума за младо, явно талантливо момче. Дали от него ще излезе голям футболист, ще проличи след години. Но пък пред очите ни са примери колко таланти се пропиляха у нас. Късмет на момчето, и дано ако стане голям футболист да играе за България, не за Португалия.