Last news in Fakti

8 Септември, 2020 06:35 4 014 8

Новак Джокович отнесе солена глоба

  • новак джокович-
  • тенис на корт-
  • тенис-
  • глоба-
  • us open

Точно на половината на максималния размер , който предвижда правилникът на турнирите от "Големия шлем"

Новак Джокович отнесе солена глоба - 1
Снимка: БГНЕС

Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович бе глобен с 10 000 долара за неспортсменско поведение по време на мача си от четвъртия кръг на Откритото първенство на САЩ срещу испанеца Пабло Кареньо Буста.

Глобата е точно на половината на максималния размер от 20 000 долара, който предвижда правилникът на турнирите от "Големия шлем".

Джокович бе дисквалифициран от турнира, тъй като удари с топка във врата лайнсмен при спряла игра в края на първия сет на мача си с Кареньо Буста. Заради дисквалификацията Джокович няма да получи и 250-те хиляди долара от наградния фонд, полагащи се за достигане до четвърти кръг в Ню Йорк.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 браво бе драскачи

    16 0 Отговор
    много хубава българска дума “лайнсмен...

    Коментиран от #3

  • 2 Глоба

    12 0 Отговор
    да,но не и да го махат от турнира.Но той пак си е номер 1

    Коментиран от #4

  • 3 лайнсмен..

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "браво бе драскачи":

    Така се правят-Големите Открития!
  • 4 Тенис фен

    4 7 Отговор

    До коментар #2 от "Глоба":

    Действително сръбският простак е номер 1 по липса на възпитание,наглост и арогантност!!!
  • 5 Жоро

    5 0 Отговор
    Те тези янки били много изнежени. Гледах клипа и това беше едно леко подаване на топка. А тази алкохоличка като се строполи, имаш чувство че ще ритне камбаната. Айде айде, явно е изкарала някой курс за актьори.
  • 6 Хайде Хайде

    0 0 Отговор
    Конкретно в случая, предишният гейм изпусна брейк и изпрати една топка в загражденията чисто от яд, в този го пробиха и пак ядосан я засили назад без да гледа. Кой подава топка на височината на лицето бе хора, особено без да я тупне?!
    Нацели съдийката в гърлото!
    За съжаление не сте достойни да сте фенове на тройката. Нямате и капка смелост да носите отговорност. Той сгреши и изпусна нервите си, в комбинация с лош късмет дойдоха последствията.
    Дългосрочно се вижда, че решението за турнира проведен под агитацията на Джокович беше грешка!
    Беше грешка да се разединиява тенис обществото с новите желания за профзъюз точно сега в тези тежки за спорта условия. Сякаш Джокович не беше какъвто е по-рано за да го направи, но точно сега реши!
    Беше грешка и избора му за участие.
    Сгреши и в мача . . .
    Никой не е съвършен!
  • 7 Абе

    0 1 Отговор
    Това е по-скоро политическо решение, щото човека е сърбин.......а знаем как стоят нещата в краварника! Щом почнаха да се излагат толкова плоско и елементарно значи краят им е съвсем близо!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.