Last news in Fakti

11 Септември, 2020 14:30 1 801 3

Синиша Михайлов: COVID-19 е нищо в сравнение с левкемията

  • болоня-
  • михайлович-
  • коронавирус-
  • covid-19-
  • сравнение-
  • битка-
  • здраве-
  • зараза

"Коронавиръсът беше като готина напитка с вода за мен", сподели треньорът на Болоня

Синиша Михайлов: COVID-19 е нищо в сравнение с левкемията - 1
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на Болоня Синиша Михайлович е на мнение, че COVID-19 е „като готина напитка с вода“, в сравнение с борбата с левкемията. Много се притесняваха, когато Михайлович се зарази с вируса, тъй като се намира във високорисковата група, след като преди малко повече от година бе диагностициран с левкемия.

„След онова, което преживях от юли до януари, шест месеца ежедневна битка срещу левкемията, в и извън болницата за три кръга химиотерапия и трансплантация на костен мозък, COVID-19 беше като готина напитка с вода“, коментира Михайлович пред „La Gazzetta dello Sport“.

„Бях напълно безсимптомен, така че ако не си бях направил теста, дори нямаше да забележа. Това не означава, че болестта не съществува, нито е нещо подобно на грипа. Всеки, който отрича, че вирусът е смъртоносен, просто пренебрегва реалността и демонстрира липса на уважение към починалите, страдащите и техните близки“, добави треньорът на Болоня.

„Не мисля, че се чувствах притеснен. Бях по-раздразнен, защото бях принуден да стоя далече от близките ми и отбора, докато течеше предсезонната подготовка. Толкова много беше казано за състоянието ми, но много малко хора знаят какво наистина се е случило и имаше много фалшиви новини.“

„Всичките ми тестове бяха перфектни, не ми беше казано да взимам никакви предпазни мерки. Чувствам се в отлична форма и съм напълно нормален човек. Отново бягам по 10 км. на ден, тренирам, вдигам тежести. Живея нормално, радвам се на живота във всеки един момент и смятам да продължавам да правя това“, допълни сръбският специалист.

„Имам дом в Сардиня от 20 години и ходя там след всеки сезон. По това време островът беше без заразени от COVID-19, нямаше дори един случай. Взех всички предпазни мерки, които трябваше, носех маска, когато влизах в супермаркети, барове или заведения. Не знам дали пълното ми възстановяване дразни хората или може би е по-лесно да изпитваме съпричастност към някой, който е на болнично легло или изглежда крехък. Енцо Ферари каза, че италианците ще ви простят всичко, освен успеха. Ще добавя щастие към този списък, защото наоколо има много гадости и то не само в Италия, а навсякъде. В социалните медии ги наричат хейтъри, въпреки че на мен ми идва друга дума наум...“

“В Сардиня играх няколко пъти падел с Дарио Марколин, но той е отрицателен за COVID-19. Никога няма да разбера кога и как се заразих с COVID-19. Не мога да разбера защо някои хора се заразяват, а други не. Бях с жена ми, но тя е отрицателна, а аз съм положителен. Едно от децата ми е положително, а другите са отрицателни. ”

“Възстанових се от левкемията. Бях болен, но това не означава, че ще боледувам до края на живота си”, каза още Синиша Михайлович.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво!

    9 0 Отговор
    Мъжествено и честно !
  • 2 Мдам

    1 0 Отговор
    И Боби Михайлович.
  • 3 глупаво сравнение

    0 0 Отговор
    Ама левкемията не е заразна, а COVID-19 е