8 Октомври, 2020 09:24 1 390 7

Фурнаджиев: Стилиян Петров е добра кандидатура за президент на БФС

  • фурнаджиев-
  • изпълком-
  • президент-
  • избори-
  • петров-
  • кандидатура-
  • унгария-
  • българия-
  • var-
  • бфс

"Основната причина да няма конгрес на БФС до момента е коронавирусът", заяви вицепрезидентът на футболната ни централа

Фурнаджиев: Стилиян Петров е добра кандидатура за президент на БФС - 1
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев говори за предстоящия през декември конгрес на БФС и посочи бившия национал Стилиян Петров като добър вариант за поста. Той допълни, че поддържа връзка с бившия шеф на централата Борислав Михайлов, но двамата не си говорят за футбол.

Фурнаджиев обясни в интервю, че не знае нищо по темата с обвиненията на един от кандидатите за шеф на БФС Христо Христов, че му е искан подкуп за уреждане на мачове и призова компетентните органи да установят има ли престъпление или не.

В края шефът в БФС коментира и предстоящия бараж с Унгария, подчертавайки, че нашите имат сили да постигнат победа.

"Всичко, което се прави в българския футбол е прозрачно е ясно. Основната причина да няма конгрес на БФС до момента е коронавирусът, а другата е лицензирането на клубовете. Към момента по-голяма част от тях вече са лицензирани. Борислав Михайлов е в оставка и не участва по никакъв начин в управлението, а президент на БФС е Михаил Касабов. С Михайлов поддържаме връзка, чуваме се рядко, но си говорим като приятели. Не говорим за футбол.

Уставът на БФС е такъв, че всеки е с равен глас. 600 представители на клубовете определят следващия президент на 11 декември. Ще има и поне 5 кандидатури, но аз няма да съм между тях. Лицензирането се извършва от Министерството на спорта. Не мисля, че е възможно да има клубове фантоми. Ние българите винаги се съмняваме, но трябва да говорим с факти.

Стилиян Петров е добър вариант за шеф на БФС. Има качествата, но не знам дали има желание. За да стане президент, трябва да се върне да живее в България. Който и да стане, зависи с какъв екип ще дойде. Тези хора трябва да са отдадени на каузата.

Нищо не знам за твърденията на Христо Христов за подкуп и уреждане на мачове. Във всяка държава се вършат престъпления и има органи, които трябва да установят това. Не се познавам с Христов, но би трябвало да е казал на кого е дал пари", заяви той.

Фурнаджиев говори и по темата с най-важния мач за националния отбор - баража за класиране на Евро 2020 с Унгария тази вечер от 21:45 часа.

"От всеки мач на националния отбор очаквам победа. Мисля, че имаме сили и възможности да победим Унгария. Организирахме среща с Академик Антон Дончев, Той им каза колко е велик българският народ и мотивира играчите", заяви вицепрезидентът на БФС, след което каза няколко думи и за въвеждането на VAR в родния футбол и за проблемите със съдийството.

"Подписан е договорът за VAR, сега се провеждат обучения. Очаквам за плейофите да има VAR по всички стадиони. Явно има проблем с българското съдийство. Проведохме среща с ръководството и обявихме, че ще бъдем безкомпромисни", завърши Фурнаджиев.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 питащ

    2 0 Отговор
    Тоя ко търси в БФС, нали уж крупен бизнесмен ......
  • 2 бате

    3 2 Отговор
    Венци Стефанов е най-подходящ за шеф на БФС.
  • 3 казах

    3 0 Отговор
    Нито Бербатов, нито Марто, нито Стенли вече стават нещо за големия футбол. Освен за треньорчета в селските групи. Нямат нужния интелект. Тъпи са като галоши. А не са дали нищо на националния. Едно класиране нямат. И Емо костадинов е чугун, но е дал много за България. Тези тримата поне да си върнат парите, които са вземали за участие в националния. От тримата начело на БФС предпочитам Марто. Той е най гипсиран тъпунгер. Съмнявам се дали знае таблицата за умножение.

    Коментиран от #5

  • 4 един от многото

    4 0 Отговор
    За президент на БФС трябва човек който да разбира от бизнес и човек с твърда ръка. Нито един от футболиерите ни няма тези качества. Това , че даден футболист е бил добър , не го прави добър за ръководител. Батето беше ли футболист?
  • 5 1234

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "казах":

    И аз подкрепям идеята ти за т.н. Марто, на който му свиха 3 милиончета. Изключително затлачен, освен да рита топка, с нищо друго не се е занимавал. Абсолютен тъпунгер. А и като футболист за 15 г смени 16 отбора, това говори за класата му. От тримата най голям хитрец е Бербо. Още щом си уреди работната виза за Англия, заряза национала. За Стилян е рано. Трябва да се докаже на клубно ниво и после на национално.
  • 6 глупости

    2 0 Отговор
    Какво е учил?!Около топката ?!...Добро момче/човек/, ама не е за това!
  • 7 мунчо

    0 0 Отговор
    преди да предлага който и да било, дали го е попитал? Стилян никога не е изявявал желание да се кандидатира, тъй че да му спрягат името е доста гадно. Вероятно така искат да се оправдаят, че вече толкова време не свикват конгрес да изберат нов шеф.