30 Октомври, 2012 14:21 890 0

Григор Димитров се бетонира в Топ 50

  • димитров-
  • мелцер-
  • atp-
  • "мастърс"-
  • тенис-
  • монако-
  • тайбрек
Григор Димитров се бетонира в Топ 50 - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров победи 28-ия в света Юрген Мелцер в два сета и си осигури място във втори кръг на "Мастърс" в Париж. 21-годишният хасковлия се наложи над австриеца със 7-6, 6-2 в двубой, който продължи 1 час и 26 минути, предаде БГНЕС.

В първия сет Димитров поведе с 5-3, но бе пробит и Мелцер успя да доведе нещата до тайбрек. В него първата ни ракета бе много по-концентриран, реализира два аса и го спечели със 7-2. Това явно разколеба Мелцер и Гришо поведе с 3-0 във втората част. При 5-2 за него той имаше два мачбола и се възползва още от първия, елиминирайки австриеца в първия мач между двамата.

Сега на Димитров му предстои битка с 10-ата ракета в света Хуан Монако. Аржентинецът има две победи от два мача срещу нашия, като първата бе през 2011 г. в Барселона на клей, а втората в началото на този месец в Токио. В японската столица двамата играха на твърди кортове и южноамериканецът се наложи с лекота над Григор с 6-2, 6-1.

Димитров започна от квалификациите в Париж и досега си гарантира 16 460 евро от призовия фонд и 70 точки за ранглистата, благодарение на които ще намери място за първи път в своята кариера в Топ 50 на класацията на АТР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА