9 Октомври, 2020 11:16 1 240 0

Дербито на Милано е под сериозна въпросителна

  • дерби-
  • интер-
  • милан-
  • зараза-
  • коронавирус

В Милан и Интер има много заразени играчи

Дербито на Милано е под сериозна въпросителна - 1
Снимка: БГНЕС

Голямото дерби между Милан и Интер е под въпрос заради многото заразени играчи в двата тима. Това съобщиха медиите в Италия. Както е известно в отбора на Интер има четирима футболисти, които са дали положителни проби през последните 24 часа - Алесандро Бастони, Милан Шкриняр, Раджа Наинголан и Роберто Галиардини. В Милан пък заразените са Златан Ибрахимович и Лео Дуарте.

Възможността за отлагане на дербито бе подкрепена и от професор Масимо Гали от болница "Сако" в Милано. Според него то не трябва да се състои, тъй като при толкова заразени двата тима трябва задължително да бъдат поставени под карантина, тъй като не се знае кой с кого е комуникирал и бил в контакт. В момента има общо 26 футболисти в Серия А, които са заразени с COVID-19.

"Надявам се, че можем да продължим да провеждаме футболни мачове, но е неразумно да поемаме излишни рискове. Трябва да подходим към този въпрос със здрав разум. Всичко може да се случи с дербито на Милано, тъй като при толкова много заразени двата отбора трябва да бъдат карантинирани. Когато има първи случаи на заразени, а след това втори такива е задължително да се премине към индивидуални тренировки, за да може те да не инфектират останалите играчи", обясни професор Гали.

По програма дербито между Интер и Милан трябва да се проведе на 17 октомври от 19:00 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА