Last news in Fakti

11 Октомври, 2020 21:15 1 869 0

Англия постигна обрат срещу Белгия

  • англия-
  • дузпа-
  • белгия-
  • лига на нациите-
  • обрат-
  • рашфорд-
  • маунт-
  • лукаку

Рашфорд и Маунт донесоха обрата за "трите лъва",

Англия постигна обрат срещу Белгия - 1
Снимка: БГНЕС

Англия победи Белгия с 2:1 в мач от третия кръг на Лига А, група 2 в турнира Лига на нациите. Тимът на Гарет Саутгейт стигна до пълен обрат, след като губеше след гол от дузпа, но успя да реализира две попадения и да вземе трите точки от срещата, за да си осигури първото място във временното класиране в групата.

В 12-тата минута Яник Ферейра вкара топката в мрежата на "трите лъва", но попадението не бе зачетено заради положение на засада. Три минути по-късно белгийците получиха правото да изпълнят дузпа, а зад топката застана Ромелу Лукаку. Нападателят се засили и хитро изчака секунда преди да ритне топката, за да види на коя страна ще се насочи Джордан Пикфорд, след което вкара топката в долния десен ъгъл на вратаря.

В 38-мата минута бе отсъден още един наказателен удар, този път за Англия, заради задържане на Томас Мюние. Маркъс Рашфорд изпълни безкомпромисен удар, след който топката влетя в левия ъгъл на белгийския страж, за да направи резултата 1:1.

В 65-тата минута тимът на Гарет Саутгейт стигна до пълен обрат в срещата. Мейсън Маунт отправи удар от границата на наказателното поле, който беше отбит, но все пак се озова в мрежата на Симон Миньоле за 2:1.

До края на двубоя отборът на Белгия увеличи притежанието си на топката и имаше добри възможности да изравни резултата, но това така и не се случи и "трите лъва" взеха трите точки от мача.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА