Last news in Fakti

12 Октомври, 2020 18:56 2 716 24

Георги Дерменджиев: Трябва да изтърпим този слаб период на националния ни отбор

  • дерменджиев-
  • период-
  • национален отбор-
  • бъдеще-
  • играчи-
  • българия-
  • финландия-
  • загуба

"Ние трябва да дадем възможност на младите играчи да се развият, но това изисква търпение" , смята националният селекционер

Георги Дерменджиев: Трябва да изтърпим този слаб период на националния ни отбор - 1
Снимка: БГНЕС

Треньорът на националния отбор по футбол Георги Дерменджиев говори пред родните медии при завръщането на тима ни от Финландия. Там нашите записаха поредна загуба (0:2) в груповата фаза на Лигата на нациите, като оставане без победа в три мача и само с една в последните 18 срещи на националния отбор. Въпреки всичко Дерменджиев защити играчите си и каза, че с много работа нещата могат да се подобрят.

"Отборът загуби един мач, но това е вследствие на първия мач с Унгария. Когато в един мач има вложена много енергия и емоция и се иска да се постигне, след това разочарованията са доста големи. Така се е получило, трябва да излезем от това състояние, а не е лесно", заяви Дерменджиев.

"Искам да се запази правилно отношение към националния отбор с реалностите, които са. Не трябва да правим статистика, защото ако се върнем 15 години назад, резултатите са такива, но трябва да ги уважаваме като играчи и да направим така, че националният отбор след време да възвърне своето качество."

"Всички фенове на националния отбор искат той да бъде на нивото от 94-а година, но имаме доста голям спад в това отношение. Трябва да развием младите момчета, които израстват, за да може българският национален отбор да си възвърне формата. Ние трябва да им дадем възможност да се развият, но това изисква търпение."

"Промените се правят за добро. Вижда се, че моментното състояние е такова, но има и друг момент. Аз исках да има още промени, но в момента те имат изключително важен мач с Полша. Пожелавам им успех, дано това да се получи, защото ще бъде много важно за българския футбол."

"Казал съм на тези момчета, че трябва да си заслужат позицията, тя не е даденост. Всеки иска да е в националния заради визитката, за да бъде продаден навън. Може да се изгради едно ядро от тези млади момчета и това да бъде трамплин за българския футбол", допълни Дерменджиев.

"Много се спекулира с мотивирането, а то е специфично. Това е изключително сериозна работа. Мотивацията не е да кажеш на играча "Ти трябва да излезеш, да играеш за България". В тези мачове, които изиграха, има сериозен психологически момент. Играчите, които участваха в мача с Унгария, искаха да направят максималното за България, но не се получи. Щом не се е получило, значи трябва да направим така, че в бъдеще това да стане. Знаете как се получи така, че да имаме баражи. Трябва да сме доволни, че имаме възможността да играем срещу такива класни футболисти, за да си оценим нивото и да продължим градивно напред."

"Ние сме си виновни за това, че 16 години не сме на голямо първенство. Времето, отношението на играчите, на клубовете, работата с подрастващите - това е много важен момент, от който изоставаме. Трябва да го изтърпим, да знаем, че е така и да направим така, че отново да възвърнем развитието на талантите ни. Това не са сериозни приказки. Не искам да съм човекът, който да разнищва нещата", завърши селекционерът.

Припомняме, че следващият мач на националния отбор е тази сряда (21:45 часа) в София срещу лидера в групата Уелс.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аре стига глупости

    34 0 Отговор
    Повръща ми се от тоя нац. отбор и БФС.
    За 20 години перуката съсипа футбола.

    Коментиран от #9

  • 2 ГОРСКИ

    17 9 Отговор
    Отбора не е слаб а ти си слаб треньор не можеш да го подредиш правилно ????

    Коментиран от #11

  • 3 Георги

    18 0 Отговор
    Е то бая години вече търпим(двуцифрено число) така че, ще изтърпим още, вече свикнахме.
  • 4 Тодоров

    13 0 Отговор
    Хм,умен човек,трябвало да изтърпите този период,но не казва колко ще е продължителен той.
  • 5 Как ще

    14 0 Отговор
    Стане вдигането на нивото на българския футбол на национално ниво г-н Дерменджиев, като те толкова си могат и само са зяпнали ей такива уста за пари, трябва и хъс и мотивация и много други неща, старата школа от 94-та година си замина безвъзвратно, и не казвам нищо ново, какво беше ноу хауто в Лудогорец, приложете го и тук, там явно ставаше въпрос за много пари, и на мен да ми дават по 30 бона на месец, няма да мърдам от стадиона денонощно, ама тия момчета май взимат 3-пъти повече и пак нищо.
  • 6 Дълбоко Виждащ

    18 0 Отговор
    Лично мое мнение...Гледах бг-Унгария,само за изказването на христо стоичков-как ще смажем маджарите..Нищо не се е променило от онова време,когато гледах бг футбол и сега ,когато не гледам.И преди и сега защитниците не са научени как да се подреждат при статични положения...И преди и сега отборът на бг няма СТИЛ на игра,а това зависи от ТРЕНьОРА!Смятам,от това,което видях,че нито Треньорът заслужава да е треньор на Национален бг отбор,Нито 7 от футболистите ,които гледах трябва да играят!А,сега ме оплюйте.

    Коментиран от #12, #16, #18

  • 7 Тиквун

    6 5 Отговор
    Тоя е пълен дееееееееееееееееееееееебил!
  • 8 Вуте

    11 1 Отговор
    Когато една фирма не работи ефективно, фалира. След фалита на "тигрите" да закрием и "лъвовете". Български футбол няма! И българско порно! Само празнодумци :)
  • 9 КОЙ ОЩЕ НЕ Е РАЗБРАЛ?

    13 4 Отговор

    До коментар #1 от "Аре стига глупости":

    Дерменджиев е фъфлещ некадърен тъпанар. Малоумниците които го назначиха за национален селекционер вероятно не са разбрали защо Домусчиев го изгони от Лудогорец.
  • 10 Тиквун

    9 2 Отговор
    Този некадърник има само едно място при ТЛЪСТИЯ ШО.......ПАР Венци Стефанов - няма по-тъпи парчета от тях!
  • 11 Горски,да те осветля

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "ГОРСКИ":

    Може би е добре отново да сложат Димитър Димитров - Херо за треньор на националния.Когато беше той,направихме 1:1 с Англия в квалификационен мач. А негов помощник да е Станислав Ангелов-Пелето. Неговият коментар след мача с Финландия ми хареса.
  • 12 Само питам

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Дълбоко Виждащ":

    Как избра тези 7 футболисти ?Не трябва ли да са повечко?
  • 13 18 мача — 1 победа

    9 0 Отговор
    След такава статистика не трябва да имаме някакви грандиозни очаквания...
    Единственият отбор в Европа, който няма нито една победа в последните си 18 мача, е отбора на Сан Марино?! АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ОТБОРИ ИМАТ ПОНЕ ПО ЕДНА ПОБЕДА ЗА 18 МАЧА!
  • 14 18 мача — 1 победа

    8 0 Отговор
    Дори отбори като : Малта, Андора, Кипър, Литва, Латвия, Гибралтар, Лихтенщайн, Люксембург ... ИМАТ МИНИМУМ ПО ЕДНА ПОБЕДА В ПОСЛЕДНИТЕ СИ 18 МАЧА!

    ТОГАВА, ЗАЩО ТРЯБВА ДА ОЧАКВАМЕ НЯКАКВО КЛАСИРАНЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКО ИЛИ СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО?! Няма логика!
  • 15 18 мача — 1 победа

    9 1 Отговор
    Не случайно съм пропуснал отбора на Фарьорските острови, когато съм изброил всички останали "слабаци", които имат поне по една победа в последните си 18 мача ... А, именно, защото Фарьорите имат цели ... ТРИ победи !!!! И в момента са водач на група!
  • 16 истината

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Дълбоко Виждащ":

    Напълно прав
  • 17 истинта

    3 1 Отговор
    Някой може ли да ми обясни какво правят в състава ст.попов, а и капитан, кр.димитров и други разбира се .А гинко билобата Дермен..,е страхлив човек за треньор,но заучените му отговори ги слушаме повече от 10 години и от други личности с футболни достижения и излиза въпроса за търпението, обиграването - до кога и кога някой ще се престраши поне нещо да се промени и утвърди.Уелс ни чака
  • 18 Космат гръб

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Дълбоко Виждащ":

    Що пък да те плюем, аз мисля че си прав! А иначе, за пореден път се убеждавам, че Дерменджиев е много ограничен и безидеен тип!
  • 19 Peci kupona

    4 0 Отговор
    Е ние го търпим вече 20 години!
  • 20 681 БГ

    6 0 Отговор
    ПОЗОР СТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ НЕГОДНИЦИ !!!! Боби Перуката е виновен !!!
  • 21 пророк Илия

    3 0 Отговор
    От държава която може да се оприличи на пробит потъващ кораб , да излезе голям спорт на световно ниво- няма как да се случи. Спорта е пряка функция , от ставащото в държавата. След няколко години пак ще си говорим същото , за смяна на поколения , за подмладяване , но тогава ще падаме с по 3-4 гола от Андора и Люксембург , и ще се надяваме на чудо.
  • 22 сдс

    2 0 Отговор
    Ама този си вярва че ще имаме някакъв вид спорт.
    Спорта е обединяваща фигура в обществото.
    Затова сащ няма да позволят това да стане.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 еф бет

    1 0 Отговор
    какъв слаб момент къде са новите млади поколения къде са детските школи , бе рушвет не можеш да влезеш в големите отбори, корупция навсякъде, фалшиви съдиий фалшиво първенство. Та спонсора на първенството е хазартна фирма само това говори за нагласени срещи