Last news in Fakti

21 Октомври, 2020 16:23 3 639 1

Мерки! Ще има клиника за COVID в олимпийското селище

  • токио 2020-
  • олимпиада-
  • мерки-
  • covid-19

Болничното заведение няма да разполага с легла и целта му е пациентите със симптоми да бъдат преглеждани на място

Мерки! Ще има клиника за COVID в олимпийското селище - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Организаторите на Токио 2020, а на практика вече Токио 2021, ще оборудват олимпийското селище с клиника, насочена изцяло към борбата с коронавируса, съобщава вестник Нихон Кейзай Шимбум.

Болничното заведение няма да разполага с легла и целта му е пациентите със симптоми да бъдат преглеждани на място, за да не разпространяват заразата из японската столица.

В олимпийското селище ще има и център за тестове, добавят от вестника.

Все още обаче не е ясно къде ще бъдат настанявани заразените с коронавирус, като организаторите обмислят изграждането на отделни помещения с легла. Олимпийското селище в Токио има 21 сгради на разположение на спортистите, както и места за разпускане и отдих. Очаква се то да бъде запълнено от около 30 хиляди души в течение на Игрите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Професора

    0 0 Отговор
    Нещо много почнаха от Берлин да управляват Ковид истерията те да дирижират къде какво и как ще се случва.