Last news in Fakti

27 Октомври, 2020 18:16 1 720 4

Отнеха още две олимпийски титли на Русия

  • допинг-
  • отнемане-
  • зимна олимпиада-
  • титли-
  • устюгов

Те бяха спечелени от Евгений Устюгов по време на Игрите във Ванкувър през 2010-та година

Отнеха още две олимпийски титли на Русия - 1
Снимка: БГНЕС

Антидопинговата комисия към Спортния арбитражен съд в Лозана призна руския биатлонист Евгений Устюгов за виновен в нарушаване на антидопинговите правила и анулира резултатите му за периода 24 януари 2010 до края на сезон 2013/14. Това означава, че двете олимпийски титли на руснака в индивидуалния старт и щафетата от Игрите във Ванкувър 2010 ще бъдат отнети, съобщи ТАСС.

Биатлонистът вече бе лишен от олимпийското злато в щафетата от Сочи 2014 заради допинг провинения.

Решението на съда в Лозана не е окончателно и може да бъде обжалвано на по-горна инстанция в срок до 21 дни.

Обвиненията са на база биологичния паспорт на Устюгов, който показал високи показатели на хемоглобина в кръвта. Състезателят оспорва обвиненията и твърди, че високите нива са по генетични причини.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РУСКИ ШПИОНИ...ПО БРАТСКИ

    5 21 Отговор
    НАПРАВО ДА ИМ ОТНЕМАТ ВСИЧКИ МЕДАЛИ....ТИЯ ВКО ЗОБАТ
  • 2 Руските

    4 9 Отговор
    спортисти печелят само с допинг във всички спортове - сега ги надушиха и масово им отнемат титли

    Коментиран от #3

  • 3 А бе

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Руските":

    имаше една история - един пазач счупил, ама съвсем без да иска , няколко хиляди допинг проби... и повечето американски. Да знаете нещо по въпроса?
  • 4 Калбо

    5 0 Отговор
    Майк Тайсън си призна че взимал допинг че е давал чужда урина защо неговите титли неги отнемат и нещо друго Норвешжкият отбор по биатлон повечето от половината биатлонисти са болни от астма по този начин те приемат лекарства за по добро дишане лекарството е забранено като се счита за допинг АМИ КАТО СА БОЛНИ ДА СЕ СЪСТЕЗАВАТ КАТО ПАРА СПОРТИСТИ