Last news in Fakti

27 Октомври, 2020 19:48 1 397 1

Солскяер обясни защо оставя Ван де Беек резерва

  • солскяер-
  • резерва-
  • ван де беек-
  • обяснение-
  • адаптация-
  • манчестър юнайтед

“Когато даден футболист отива в нов клуб и то в друга страна, винаги ще е нужно време, за да се адаптира", заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Солскяер обясни защо оставя Ван де Беек резерва - 1
Снимка: БГНЕС

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер взе отношение по зачестилите упреци, че не използва достатъчно новото попълнение в халфовата линия Дони ван де Беек.

“Когато даден футболист отива в нов клуб и то в друга страна, винаги ще е нужно време, за да се адаптира - заяви треньорът. - Когато Дони беше на терена, той се представи наистина добре. След като обаче не разчитаме на него във всяка среща, това говори много за дълбочината на състава ни. Това говори красноречиво и за амбициите ни. Да, Ван де Беек ще има голяма роля този сезон. Той ще бъде важен за тима, не се притеснявайте. На някои хора им харесва да дават мнение, но трябва да знаете, че не е задължително да си титуляр в първите си три мача, за да си важна част от тима.”

Норвежецът обясни, че ротациите ще важат за всички. “Сезонът ще бъде дълъг, а и се намираме в специфичен период при специфични обстоятелства - продължи Солскяер. - Ще играем безспирно през три дни до самия край, а след това предстоят Европейско първенство и следващ сезон. Всяка възможност футболистите да си отдъхнат е добре дошла. Не трябва да ги натоварваш прекалено, защото има риск от контузии. Човешкото отношение е много важно. Трябва да се грижим за момчетата, това е нашата работа. Няма такива, които да могат да играят във всички срещи.”

“Не е лесно да оставям някого на пейката или извън групата, но ни предстоят много мачове. Самият аз бях част от един успешен Манчестър Юнайтед, който разполагаше с по двама играчи на всеки пост. Така е при най-успешните клубове, които печелят трофеи. Не усещам напрежение при избора си на състезатели, напрежението е относно постигането на резултати. Предпочитам да имам такъв проблем, отколкото да трябва да залагам на футболисти, които не са готови за Премиър лийг”, каза още мениджърът.

Той отличи Фред и Скот Мактоминей, които бяха титуляри при триумфа с 2:1 над Пари Сен Жермен в Шампионската лига преди седмица: “И двамата са много ценни за нас. Специално Фред е страхотен човек, който е много позитивен както с представянето си, така и в отношенията си с останалите в клуба. Той все още свиква с Висшата лига.”


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    1 1 Отговор
    И той си беше една златна резерва.