Last news in Fakti

28 Октомври, 2020 20:27 2 177 5

Историческо - продадоха отбор от НБА за 1,66 милиарда долара

  • юта джаз-
  • райън смит-
  • нба-
  • баскетбол

40-годишният Смит е дългогодишен фен на отбора и често посещава мачове на "джазмените" заедно със съпругата си Ашли

Историческо - продадоха отбор от НБА за 1,66 милиарда долара - 1

След 35 години като собственици на отбора на Юта Джаз семейство Милър реши да го продаде на бизнесмена Райън Смит, съобщи клубът от Националната баскетболна асоциация. Сделката е на стойност 1,66 милиарда долара.

40-годишният Смит е дългогодишен фен на отбора и често посещава мачове на "джазмените" заедно със съпругата си Ашли. Той е основател и президент на софтуерната компанията "Куалтрикс", която бе продадена на германския софтуерен гигант за сумата от 8 милиарда долара през 2018 година.

Според медиите в САЩ в сделката за Юта Джаз Райън Смит ще придобие и правата над залата на тима "Вивинт Арена". За финализирането на сделката се очаква одобрението на останалите собственици на отбори, което до голяма степен е формалност. Медиите спекулират и с възможността Смит да закупи и отбора от Мейджър лийг сокър Реал Солт Лейк.

През 1986 година покойният вече Лари Х. Милър и съпругата му Гейл изкупуват акциите на Юта Джаз за 24 милиона долара.

От началото на пандемията от COVID-19 това е първата продажба на отбор в НБА. В момента на пазара е и Минесота Тимбъруулвс. Потенциалните инвеститори могат да се сдобият и със солиден миноритарен дял в Сан Антонио Спърс. По данни на специализирането списание "Форбс" Юта Джаз е 21-вият най-скъп отбор в НБА, като активите му се оценяват на 1,55 милиарда долара.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отбор маймуни

    3 1 Отговор
    1,66 милиарда! Скъпички трябва да са!
  • 2 Абе,па теа

    8 4 Отговор
    Шебеци целите да са от злато 24 карата нема да струват толкова.Тоа свет съвсем е полудел. За разни търчитопковци, голфаджии дето маат д тояга по топче,хвърлят стотици милиони. Само с тези пари,може комплексаро- фанатик да построи там най голямата и супер оборудвана болница на планетата.За детски болести.Те затова казвам,че свето е полудел!

    Коментиран от #5

  • 3 Безплатен обяд няма

    3 0 Отговор
    В НБА за да се създаде отбор, собственика гарантира с 50 милиона долара. Не може да взимаш нечий лиценз. Тъй, че ако някой си мисли че това са много пари си е за негова сметка.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Порно

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Абе,па теа":

    Съвременните детски болници са по около 100 милиона евро , построени и обзаведени с всичко необходимо. Трябва да се предвиди и бюджет за терена , около 15 000 кв.м. Грубо сметнато - платили са за около 12- 13 детски болници.