Last news in Fakti

9 Ноември, 2012 09:16 3 325 3

Ангел Петричев: Лудогорец постигна нещо безпрецедентно

  • ангел петричев-
  • лудогорец-
  • безпрецедентно-
  • базата-
  • работата-
  • целите-
  • "лудогорец арена"

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев говори пред екип на Факти.бг за работата, базата и бъдещите цели на отбора

Ангел Петричев: Лудогорец постигна нещо безпрецедентно - 1
Снимка: Ангел Петричев, БГНЕС

- Лудогорец разполага в момента с най-модерното осветление в България и отговаря на изискванията на УЕФА за приемане на международни мачове. Планира ли се увеличаване на капацитета и още модернизации на базата?

При всички случаи ще има разширение на стадион „Лудогорец Арена“, но на какъв етап ще стане, в момента не мога да кажа, тъй като  за момента капацитета на стадиона задоволява нашите потребности. С оглед обаче на бъдещото участие в Евро турнири, иамеме изисквания, които трябва да покрием и ние ще ги покрием. Именно в тази насока планираме подобряване на базата.

- Стадионът в момента отговаря ли на изискванията да домакинствата на мачове от Шампионска лига?

Само за предварителна фаза.

- Следователно, ако Лудогорец влезе в групова фаза не може да играе домакинските си мачове на „Лудогорец Арена“?

Не. Включително и плейофите не могат да се играят тук.

- Има ли, все пак вариант, ако отборът достигне до групова фаза, стадионът в Разград да бъде пригоден за домакинстване?

Като терен е с много добри показатели. Въпросът е, че има други изисквания, които по-скоро са свързани с разширяване на съблекални, осигуряване на достатъчно места за журналисти, VIP зона и др. Това са все неща, които могат лесно да бъдат корегирани и „Лудогорец Арена“ ще отговаря на всички изисквания. Освен това, когато беше направена реконструкцията, това бъдещо разширяване бе предвидено.

- Подхода на Лудогорец, като цяло, с какво е по-различен от този, на софийските грандове?

Ние строим основата на Пирамидата. Нашата най-сериозна инвестиционна програма е заложена в базите, за да можем да създадем добри условия за подготовка на бъдещия отбор и съответно за една бързо развиваща се детско-юношеска школа. Ние положихме едно солидно начало. Смятам, че именно с това сме по-различни от софийските грандове, тъй като, те в момента започват да се активират и да си реновират базите си.

- Да, но има разлика. Те за 20 години постигат нещо минимално, докато Вие само в рамките на 1 направихте нещо впечатляващо...

Бих казал безпрецедентно. Дори по време на социализма, няма подобен случай. За толкова кратък период да се построи стадион и тренировъчна база.

- Отборът спечели трите трофея на България (шампионска титла, купа на България и Суперкупа на България) още с влизането си в "А" група през миналия сезон. Как се постига такъв успех и то от първи опит?

Най-важните неща за нас са две - едното е инвестицията в базите, а другото тази в представителния ни отбор. Ние показахме какво можем на цяла България. Нашият отбор се дава като пример и в Европа, как можеш да изградиш един солиден тим, без да хвърляш грешни пари.

- Какви са целите пред отбора за настоящия сезон? Нов требъл? Участие в групите на ШЛ?

Футболната общественост трябва да знае, че Лудогорец винаги ще гони високи цели. Ние сме млад и амбициозен екип, който не може да се задоволява с посредствени резултати. Ние ще се стремим да защитим всичко постигнато, а дори и да надграждаме. Друг е въпроса, дали ще успеем да го постигнем, защото конкуренцията е много сериозна.

- Името „Лудогорец“ се превърна в емблема на Разград, а и на цялото Лудогорие. Като се говори за Разград няма как да не се спомене отбора...

Лудогорието е един много хубав и живописен регион на страната, който българите много малко познават и имат много грешна представа за него. Отборът е най-добрата реклама на региона и виждам, че много хора идват да гледат наши мачове и след това остават с много по-различна представа за Разград.

- Как самият прогрес на отбора рефлектира върху целия град?

Успехите са от едната страна,но от друга е бизнесът. В Разград се съсредоточиха много инвестиции покрай активизацията на футболния интерес. Малкият и среден бизнес работят активно с клуба, а фирмите, в сферата на услугите са благодарни за усиления човекопоток. Да, има много сериозен бизнес ефект във всеки аспект.

- Пускате феновете си до една доста сериозна близост до тима. Спомага ли това за вашата игра и за самата мотивация на тима за победи?

Фенът е дошъл на стадиона, следователно той трябва да получи най-доброто. Ние уважаваме нашите фенове и искаме да им осигурим максимално добри условия – първо, като видимост и второ, възможностите да си прекарат добре, като им осигуряваме кетъринг и програма. Много, често преди големите мачове правим и атрактивна програма. Ние търсим максимална близост до нашите фенове. Освен това, градът е малък и нашите футболисти са всеки ден сред хората. Нашите верни фенове могат да дойдат и да наблюдават тима и по време на тренировка, а това е рядко срещано явление в останалите клубове.

- Тази близост с феновете спомага ли за представянето на тима?

Аз мисля, че са в помощ, защото футболистите вече са дори приятели с много от феновете, а това внася една допълнителна мотивация.

- Има ли планове името Лудогорец да се развие и в друг вид спортове?

За момента сме се концентрирали само върху футбола.

- Разбрахме, че ще има три нови  тренировъчни терена, а и постоянно се модернизират общежитията за децата от ДЮШ. Може ли да разкажете малко повече?

Към момента е почти готов един тревен терен, който е с нормални размери. Той е малко по-далече от базата, но ние го ползвахме и преди. Засаден е с качествено тревно покритие и предполагам, че на пролет ще започне да функционира. Освен това, смятаме да изградим още два нови терена.

На този етап местата за децата от ДЮШ са достатъчни. Ако възникне необходимост ще мислим по този въпрос. За сега държим три етажа от общежитията на града. Ние сме ги обновили и в момента са почти на ниво тризвезден хотел. Имат всички необходими условия да се чувстват добре. При нас има деца от цяла България. Отнасяме се към бъдещето на отбора с нужното уважение и сериозност.

- Бихте ли ни казали какво заплаща едно дете, ако желае да постъпи в ДЮШ на Лудогорец. Има ли месечни или годишни такси?

Престоят на всяко едно дете тук е напълно безплатен. Единственото, което трябва да се осигури от родителите е джобни за децата. Иначе спане, режими, екипировка и всичко останало се осигурява от нас.

- Лудогорец следват методите на доста от големите  европейски клубове. Идентични трнировъчни терени в момента използват европейски грандове от Германия като Байерн, Шалке, Кьолн...

Изкуственият терен е последно поколение настилка. Има антишоково покритие, което предпазва децата от контузии, тъй като, прекомерното трениране води до хронични травми при някои. Тук това нещо го няма и нещата са съобразени преди всичко със здравето и безопасността на децата. Да, инвестицията е голяма, но пък си заслужава. Ние се опитваме да положим добра основа, но времето ще покаже.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    0 0 Отговор
    За каква база става дума в град с население под 40 000 души и за отбор купуващ си мачовете и съдиите?!?!
  • 2 За някой

    0 0 Отговор
    Населението ни е под 25000, но мога да ти покажа кое е модерна спортна база. Като те гледам сигурно си някой комплексар от ГОЛЕМИЯ град и нямаш други достойнства. Явно не си ходил по мачове щом мислиш че се налага да си купуваме мачове.
  • 3 за някой

    0 0 Отговор
    Ей отбора си е отбор и никой не купува мачове ,още повече съдии те са подкупени по рождение от софийските отбори
    САМО ЛУДОГОРЕЦ