17 Ноември, 2020 18:43 1 938 3

Франк Лампард ще прави чистка в Челси

  • лампард-
  • чистка-
  • продажба-
  • футболисти-
  • рюдигер-
  • челси-
  • палмиери-
  • жиру

"Сините" от Лондон ще се разделят с петима футболисти

Франк Лампард ще прави чистка в Челси - 1
Снимка: БГНЕС

Челси подготвя раздялата с петима футболисти през януарския трансферен прозорец. Мениджърът Франк Лампард е дал разрешение за продажбите на Антонио Рюдигер, Емерсон Палмиери, Дани Дринкуотър, Оливие Жиру и Тиемуе Бакайоко.

Челси ще иска около 27 милиона паунда за Рюдигер. Към германския защитник има сериозен интерес от няколко отбора от Висшата лига, а също така и от Серия А. През последните дни дори се заговори за възможността той да премине в Барселона, което на този етап все пак изглежда малко вероятно.

„Сините“ също така се очаква да продадат Емерсон Палмиери за сума от порядъка на 16 милиона паунда. Челси го привлече от Рома през 2018 година за сумата от 17,5 милиона паунда. Към италианския национал има сериозен интерес от страна на Наполи.

Оливие Жиру почти сигурно ще продължи кариерата си в Интер, но „нерадзурите“ не са готови да платят повече от 4 милиона паунда за френския национал.

При всички положения Челси ще отбележи сериозна загуба от финансова гледна точка при продажбата на Дринкуотър, за когото лондончани могат да вземат не повече от 3,5 милиона паунда.

В същото време Челси и Наполи са постигнали договорка за цената, срещу която Тиемуе Бакайоко ще стане футболист на италианския тим за постоянно. В момента французинът играе под наем на "Сан Паоло", но през следващото лято Наполи ще закупи правата му срещу 16 милиона паунда, твърди „La Gazzetta dello Sport“.

Това означава, че загубите за Челси само по отношение на трансферната сума ще бъдат в размер на 24 милиона, тъй като лондончани купиха Бакайоко през 2017-а срещу 40 милиона паунда.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДАДА

    1 2 Отговор
    Франки, трябва да се сети, че само той като опитен играч не стига. Трябва да има на терена такива. Изпъди Вилям, осрансе тотално с вратарите, сега пъди човек, който внася спокойствие в играта, когато се разпадне някоя от линиите
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.