Last news in Fakti

18 Ноември, 2020 09:56 1 614 2

Бразилия записа най-добрия си старт на световни квалификации от 51 години насам

  • бразилия-
  • рекорд-
  • старт-
  • световни квалификации-
  • уругвай-
  • артур-
  • ричарлисон

"Селесао" се наложи над Уругвай с 2:0

Бразилия записа най-добрия си старт на световни квалификации от 51 години насам - 1
Снимка: БГНЕС

Бразилия записа четвърта поредна победа от четири изиграни мача в южноамериканските квалификации за Мондиал 2022, след като се наложи с 2:0 като гост на Уругвай.

Това е най-добрият старт на „селесао“ на световни квалификации за последните 51 години. За последно „златистите“ печелят първите си четири мача от пресявките преди Мондиал'70, когато с Пеле в състава си печелят и шестте си квалификационни срещи.

Уругвай започна по силно мача и Дарвин Нунес удари напречната греда на вратата на Едерсон. Постепенно Бразилия взе инициативата в мача и в 34-ата минута Артур се разписа с точен удар от границата на наказателното поле.

Точно преди почивката „селесао“ вкара втори гол, когато Ричарлисон се разписа с глава след центриране на Ренан Лоди. През второто полувреме Габриел Жезус изтормози защитата на домакините, но бразилците не успяха да вкарат повече голове.

Разочарованите от развоя на мача уругвайци отговориха с по-груба игра, която беше илюстрирана от четири жълти картона през втората част, а нападателят Единсон Кавани беше изгонен от игра в 71-ата минута.

Бразилия е лидер в класирането на квалификациите в Южна Америка с пълен актив от 12 точки, докато Уругвай е пети с шест, на две пред Чили и Колумбия. Първите четири отбора се класират директно за Мондиал 2022 в Катар, докато петият ще играе интерконтинентален бараж.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.