24 Ноември, 2020 16:24 1 234 3

Още един призив за не засягане на българския спорт от евентуален локдаун

  • спорт-
  • локдаун-
  • добромир карамаринов-
  • лека атлетика

''Българските спортисти трябва да имат равен шанс с всички други'', заяви Добромир Карамаринов

Още един призив за не засягане на българския спорт от евентуален локдаун - 1
Снимка: БГНЕС

„Не смятам, че точно спортът е сферата, която натоварва здравната ни система. Във всички страни в Европа в момента върви нормален тренировъчен процес. В такова време на изпитание спортът, не само, че не вреди, а помага да се преодолеят последиците от пандемията.“ Това заяви президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов по повод обсъжданата възможност правителството да вземе решение да прекрати спортните състезания за един месец като мярка срещу разпространението на COVID-19.

''Тренировъчният процес и спортните състезания е редно да не бъдат засягани от мерки, а да продължат при спазване на строги протоколи, защото здравето на спортистите е приоритет.

Всички състезания от календара на Европейската федерация по лека атлетика за 2021 г. ще бъдат проведени. Разбира се ние имаме различни планове – „А“, „В“, „С“ в зависимост от конкретната ситуация, но главното е провеждането на състезанията. По всичко личи, че отложените олимпийски игри в Токио през 2020 г. ще се проведат с година закъснение.

Българските спортисти трябва да имат равен шанс с всички други. Едно 3-седмично затваряне не означава, че тяхната подготовка ще започне от там, където е била преди локдауна. В средата на подготвителния процес, където сме сега, едно такова спиране ще бъде фатално за реализацията на атлетите през цялата 2021 г. Апелирам и вярвам, че правителството на България ще вземе най-доброто решение за българските спортисти, както го е правило през годините досега'', казва още Карамаринов, цитиран от Novsport.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    2 4 Отговор
    Утре в десет е големият Протест срещу локдауна.Чакам спортистите на площада.

    Коментиран от #3

  • 2 Пенев

    1 0 Отговор
    Има вероятност от локдаун да преминеш в нокдаун...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.