Last news in Fakti

30 Ноември, 2020 11:55 1 854 4

Кавани се забърка в расистки скандал - може да "изгори" за 3 мача

  • кавани-
  • последовател-
  • расизъм-
  • скандал-
  • разследване-
  • отговор-
  • наказание-
  • манчестър юнайтед

Един от последователите на Кавани написа: „Обичам те, Матадоре“. В отговор футболистът отвърна: „Благодаря, негърче!

Кавани се забърка в расистки скандал - може да "изгори" за 3 мача - 1
Снимка: БГНЕС

Нападателят на Манчестър Юнайтед Единсон Кавани е разследване от дисциплинарната комисия на Футболната асоциация заради расистка проява след мача със Саутхямптън. Уругваецът, който влезе след почивката, вкара два гола за успеха с 3:2 на „червените“, дошъл с обрат след 0:2.

След края на срещата 33-годишният нападател получи множество поздравления на профила си в „Инстраграм“. Един от последователите на Кавани написа: „Обичам те, Матадоре“. В отговор футболистът отвърна: „Благодаря, негърче!“

След това Единсон Кавани изтри публикацията. Действията му обаче бяха закъснели, тъй като мнозина успяха да я запазят, а сега предстои разследване на ФА. Резултатите от него трябва да станат ясни до следващия понеделник. Правилата гласят, че състезателните права на нападателя може да бъдат спрени за поне три мача.

„Ако футболист използва обидни думи като коментар, чрез каквото и да е средство за комуникация, се налага абсолютен минимум от наказание за поне три мача“, пише в правилата на ФА, които са разпространени до клубовете и играчите чрез синдиката на футболистите преди началото на сезона.

Манчестър Юнайтед отказва коментар по темата, но от клуба предполагат, че изявлението на Кавани е направено в момент на силна емоция след начина, по който е постигната победата над Саутхямптън. На „Олд Трафорд“ отбелязват, че неприемливата дума е често използвана в Южна Америка и потвърждават, че уругваецът вече е получил предупреждение да внимава с речника си.

Бившият нападател на Ливърпул Луис Суарес, който е съотборник с Единсон Кавани в националния отбор на Уругвай, отнесе наказание за осем мача през 2011 г., когато използва думата „негърче“ срещу Патрис Евра от Манчестър Юнайтед в дербито между двата отбора.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й

    15 1 Отговор
    Ами как се казва на дете което НЕ е родено в Гърция !!!!
  • 2 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    9 2 Отговор
    Сигурно трябва да му каже "снежко", че да не го засегне...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.