Last news in Fakti

6 Декември, 2020 20:04 1 122 0

Рома с нова издънка в Серия А

  • рома-
  • сасуоло-
  • 0:0-
  • серия а

''Римските вълци'' останаха с 10 души още през първото време в днешния си мач срещу отбора на Сасуоло

Рома с нова издънка в Серия А - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Отборите на Рома и Сасуоло не успяха да се победят и завършиха при резултат 0:0 в мач от 10-и кръг на италианската Серия А. „Вълците“ играха с човек по-малко от 40-ата минута, след като с втори жълт картон бе изгонен Педро. Въпреки това домакините имаха по-чистите ситуации, но пропуски направиха Един Джеко и Хенрих Мхитарян.

През първото полувреме обаче нито един от двата отбора не отправи точен удар. В целия двубой пък имаше по един в очертанията на вратата и за двата тима.

Домакините останаха с човек по-малко пет минути преди края на първата част, когато Педро събори Максим Лопес при скоростна атака на Сасуоло и получи жълт картон, който бе втори и съответно бе изгонен.

В добавеното време на първата част Мхитарян прати топката във вратата на гостите, но след преглеждане на ситуацията със системата ВАР попадението бе отменено заради нарушение на Джеко в хода на атаката. След последния съдийски сигнал на полувремето и наставника на Рома Пауло Фонсека бе изгонен заради реплики към съдията.

В 54-ата минута Мхитарян бе оставен непокрит в наказателното поле и стреля, но покрай вратата. Пет минути след това пък Джеко засече центриране от Спинацола, но ударът му се отби от гредата.

В 76-ата минута попадение на Сасуоло също беше отменено. Лукаш Халаслин отбеляза чудесно попадение, което обаче не бе зачетено заради засада при извеждащия пас към словака.

До края на двубоя удар на Джеко бе спасен от вратаря на Сасуоло, а в добавеното време на срещата Джанмарко Ферари не успя да засече топката във вратата на Антонио Миранте след чудесно центриране.

Така Рома остава на петата позиция с 18 точки, докато Сасуоло са позиция по-нагоре и с точка повече. „Вълците“ гостуват на ЦСКА идната седмица в Лига Европа, а след това гостуват на Болоня, докато за „неровердите“ предстои домакинство на Беневенто.

В другия мач по същото време Парма и Беневенто също не успяха да си отбележат попадения и завършиха при 0:0, по-рано днес пък Верона и Каляри също не излъчиха победител, завършвайки 1:1.

Срещата между Удинезе и Аталанта бе отменена заради наводнен терен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА