Last news in Fakti

23 Декември, 2020 23:45 1 345 0

Милан ще посрещне празниците на върха в Серия "А"

  • милан-
  • лацио-
  • ребич-
  • дузпа-
  • чалханоглу-
  • алберто-
  • имобиле-
  • ернандес-
  • класиране

"Росонерите" успяха да победят в последната минута Лацио с 3:2

Милан ще посрещне празниците на върха в Серия "А" - 1
Снимка: БГНЕС

Милан постигна изключително трудна, но сладка победа над Лацио с 3:2 в дербито на 14-ия кръг в Серия А. "Росонерите" поведоха още в началото на двубоя чрез Анте Ребич (10), а Хакан Чалханоглу (17) удвои преднината на домакините от дузпа. "Римските орли" намалиха резултата с гол на Луис Алберто (28), като до края на първата част гостите бяха по-активния отбор. В началото на второто полувреме Чиро Имобиле възстанови равенството с красив гол, но дълбоко в добавеното време на двубоя "росонерите" стигнаха до успеха след гол на Тео Ернандес.

Домакините стартираха агресивно срещата и още в 6-ата минута имаха отлична възможност да открият резултата. Анте Ребич изведе Хакан Чалханоглу на добра стрелкова позиция, но изстрелът на халфа премина над напречната греда.

Четири по-късно "росонерите" поведоха. Хакан Чалханоглу центрира от ъглов удар, където Анте Ребич бе над всички и с глава реализира в долния ляв ъгъл.

Гостите опитаха бързо да се върнат в резултата, но изстрел на Адам Марушич не намери целта, след като стреля покрай десния страничен стълб.

В 16-ата минута Милан получи дузпа за нарушение на Патрик срещу Анте Ребич. Главният съдия Марко Ди Бело бе категоричен в решението си и посочи бялата точка. Зад топката застана Хакан Чалханоглу и с изстрел в долния ляв ъгъл удвои резултата.

В 25-ата минута Хоакин Кореа получи в наказателното поле, след което отправи диагонален изстрел, но Джанлуиджи Донарума изби решително в ъглов удар.

Две по-късно "римските орли" получиха правото да изпълнят дузпа. Чиро Имобиле застана зад топката, но изстрелът му в долния десен ъгъл бе отразен великолепно от Джанлуиджи Донарума, но след това защитата на домакините не успя да реагира и Луис Алберто реализира с глава.

Лацио заигра по-добре в средата на първото полувреме и "росонерите" трудна успяваха да изнесат топката. Гостите упражниха масиран натиск, но Джанлуиджи Донарума трябваше да се намесва в 43-ата минута, когато остро изпълнен ъглов удар от Луис Алберто го принуди да боксира решително.

Двата отбора заформиха битка на високи обороти още от самото начало на второто полувреме. Капитанът на "росонерите" Алесио Романьоли не успя да засече добро центриране на Хакан Чалханоглу.

Лацио отговори минути по-късно, след като Чиро Имобиле стреля от дистанция, но изстрелът му бе слаб и Джанлуиджи Донарума улови без проблеми.

В 59-ата минута "римските орли" възстановиха равенството. Капитанът на Лацио Чиро Имобиле получи великолепно центриране в наказателното поле и елегантно от въздуха реализира в долния ляв ъгъл.

Гостите продължиха да бъдат по-активния отбор и в 73-ата минута Ведад Муричи стреля с глава, но Джанлуиджи Донарума спаси решително.

В 86-ата минута Хакан Чалханоглу изведе отлично зад гърба на защитата Анте Ребич, но изстрелът на хърватина премина покрай левия страничен стълб.

Милан притисна своя съперник и това даде резултат дълбоко в добавеното време, когато Хакан Чалханоглу центрира от ъглов удар, а на близката греда Тео Ернандес с глава реализира в долния десен ъгъл.

С постигнатия успех "росонерите" останаха на върха в Серия А с актив от 34 точки и продължават да са единственият отбор от Топ 5 първенствата, който не познава вкуса на загубата. В същото време Лацио на осмата позиция с актив от 21 точки.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА