Last news in Fakti

2 Януари, 2021 19:10 1 034 0

Виляреал удари Леванте в първия мач от Ла Лига за 2021

  • ла лига-
  • виляреал-
  • леванте-
  • 2:1

Домакините стартираха по-агресивно срещата и в 19-ата минута откриха резултата

Виляреал удари Леванте в първия мач от Ла Лига за 2021 - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Виляреал победи трудно Леванте с 2:1 в мач от 17-ия кръг на Ла Лига. По този начин „жълтата подводница“ се настани на четвъртата позиция преди двубоя на Севиля по-късно днес. Възпитаниците на Унай Емери събраха актив от 29 точки, докато гостите от Валенсия се намират на 12-ата позиция с 18.

Домакините стартираха по-агресивно срещата и в 19-ата минута откриха резултата. Фер Ниньо получи отлично подаване в наказателното поле, след което с красив изстрел реализира в мрежата на Айтор Фернандес.

Последваха добри минути за Виляреал и в 31-ата минута Жереми Пино можеше да удвои преднината на тима си, но изстрелът му бе отразен от вратаря на гостите.

Минута по-късно Леванте можеше да възстанови равенството, но ударът на Даниел Алкон бе блокиран отлично от защитник в жълто.

В добавеното време на първото полувреме Серхио Асенхо показа страхотен рефлекс след изстрел на Коке от пряк свободен удар.

В 54-ата минута Виляреал удвои преднината си. Самуел Чуквуезе подаде към Жерард Морено, който овладя и хладнокръвно завърши в долния десен ъгъл.

Последваха добри минути за възпитаниците на Унай Емери, но пропуски направиха Дани Парехо, Самуел Чуквуезе и Жерард Морено.

Постепенно Леванте погледна по-смело към врата на Серхио Асенхо и това даде резултат в 73-ата минута, когато Серхио Леон с глава реализира.

Две по-късно гостите можеха да изравнят, но Хорхе де Фрутос не успя да намери очертанията на вратата.

Виляреал отговори с изстрел на Жерард Морено в лявата греда, но топката не влетя в мрежата на Айтор Фернандес.

В заключителните минути на двубоя Первис Еступинан имаше отличен шанс да реализира трето попадение за домакините, но изстрелът му премина над напречната греда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА