Last news in Fakti

3 Януари, 2021 20:12 1 250 0

Лестър с нова победа, доближи Ливърпул и Манчестър Юнайтед

  • лестър-
  • нюкасъл-
  • 2:1-
  • английска висша лига

''Лисиците'' спечелиха гостуването си на Нюкасъл

Лестър с нова победа, доближи Ливърпул и Манчестър Юнайтед - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Тимът на Лестър Сити взе много ценен успех в преследването си на по-челни места в елита на Англия. В неделния следобед хората на Брендън Роджърс надделяха над Нюкасъл Юнайтед като гост с 2:1. И трите гола паднаха през втората част, като точни за „лисиците” бяха Джеймс Мадисън в 55-ата и Юри Тилеманс в 72-ата. Влезлият като резерва за домакините Анди Керъл върна един гол за „свраките” в 82-ата минута, като това бе неговият първи гол за родния му клуб от 10 години насам, но това бе всичко, което „джордитата” можеха да предложат.

Лестър стартира по-добре и имаше положение рано в мача, но удар на Варди спря в страничната страна на мрежата на Дарлоу.

Нюкасъл пък не стори нищо в атака през първото полувреме, но определено затрудни съперника си по подобие на Ливърпул в средата на седмицата.

Определено втората част бе в тотален разрез със събитията, случили се през първото полувреме. Лестър заигра доста по-мотивирано и това даде резултат в 55-ата минута. Харви Барнс пое от центъра и комбинира с Джейми Варди в наказателното поле. Срещу английския нападател отидоха трима играчи на „свраките”, а той върна назад за Мадисън, който с перфектен удар матира Дарлоу – 1:0.

След 72-та минута пък Тилеманс видя вдясно Джеймс Джъстин и напредна към вратата на Нюкасъл. Джъстин му върна по земя, а белгийският халф с блестящо изпълнение удвои актива за „лисиците”.

Стив Брус реагира и пусна в игра Анди Керъл в 79-ата минута, а това даде резултат по-малко от 180 секунди по-късно. Опитният нападател посрещна изчистена топка след центриране с левия крак и намали пасива за своите съотборници. Това беше и първият гол за Керъл с Нюкасъл от десет години насам.

Това бе обаче всичко, което „джордитата” можеха да сторят и Лестър си тръгна с трите точки. Те пък пратиха отбора на третото място, само на точка зад Ливърпул и Манчестър Юнайтед, които са с по 33 пункта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА