Last news in Fakti

6 Януари, 2021 16:03 992 0

Алберт Попов не успя да завърши първия манш на слалома в Загреб

  • попов-
  • слалом-
  • завършване-
  • отпадане-
  • ски

Българинът стартира с 36 номер, но още преди средата на „Цървени спуст“ той допусна грешка и пропусна врата

Алберт Попов не успя да завърши първия манш на слалома в Загреб - 1
Снимка: БГНЕС

Алберт Попов не стигна до финала на първия манш от третия за сезона в Световната купа по ски-алпийски дисциплини слалом в Загреб, Хърватия.

Българинът стартира с 36 номер, но още преди средата на „Цървени спуст“ той допусна грешка и пропусна врата. Попов изгуби контрол над своите ски и слезе твърде ниско в линията си, което не му позволи да вземе следващата врата и той трябваше да прекрати участието си.

За него това е трето поредно недостигане до втория манш, след като в първите два слалома за сезон в италианските зимни центрове Алта Бадиа и Мадона ди Кампильо преди Нова Година той остана съответно 32-ри и 31-ви. Следващият старт валиден за Световната купа, в който българинът ще вземе участие ще е слаломът в Аделбоден, Швейцария, който ще се проведе тази неделя.

А лидер след първия манш на днешното състезание е Клеман Ноел (Франция), който има аванс от 0.36 пред Себастиан Фьосс-Сьолеваг (Норвегия), докато трети с пасив от 0.51 е Мануел Фелер (Австрия). Лидерът в класирането за малкия кристален глобус и победител от слалома в Мадона ди Кампильо Хенрик Кристоферсен (Норвегия) заема 11-та позиция след първия манш с изоставане от 1.03 спрямо лидера.

Вторият манш на слалома в Загреб стартира в 16:30 часа българско време. Първи в него ще потегли представителят на домакините Самуел Колега, който е и състезателят с най-заден стартов номер класирал се в първите 30. Той остана именно 30-ти с пасив от 2.50 спрямо Ноел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА