Last news in Fakti

21 Януари, 2021 17:12 1 076 0

Официално: Ивайло Петев пое Босна и Херцеговина

  • петев-
  • селекционер-
  • назначаване-
  • пост-
  • босна и херцеговина

Българският специалист дочака назначаването си на поста

Официално: Ивайло Петев пое Босна и Херцеговина - 1
Снимка: БГНЕС

Българинът Ивайло Петев е новият селекционер на националния отбор на Босна и Херцеговина, съобщава sportsport.ba. Това бе решено на днешното заседание на Изпълнителния съвет лидерите на Футболната асоциация на Босна и Херцеговина, на което Петев беше избран за наследник на Душан Баевич. Назначението на българина се очакваше още през декември, но се появиха противници на подобно решение и още няколко имена, които да си оспорват поста с него.

Петев ще бъде представен във вторник или сряда следващата седмица, а целта му е да класира Босна и Херцеговина за Мондиала в Катар.

Припомняме, че Петев има опит в чужбина, като е работил в Кипър, Хърватия, Саудитска Арабия и Полша. Бил е треньор на българския национален отбор между 2014 и 2016 година. Очаква се първият официален мач на Петев на бъде на 24 март при гостуването на Финландия в световната квалификация, като в групата на Босна и Херцеговина са още Франция, Казахстан и Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА