Last news in Fakti

2 Февруари, 2021 13:44 878 0

Локомотив Пловдив попадна в престижна класация

  • локомотив пловдив-
  • нападение-
  • ефективност-
  • класация

"Смърфовете" имат едно от най-ефективните нападения в Европа

Локомотив Пловдив попадна в престижна класация - 1
Снимка: БГНЕС

Локомотив (Пловдив) е сред отборите с най-ефективно нападение в Европа. Това е показва резултат на проучване, направено от Футболната обсерватория в Швейцария. Изследването обхваща 31 първенства на Стария континент. Анализът е отчел, че „смърфовете“ вкарват гол средно на 5,7 удара към вратата на съперниците си. Това им отрежда впечатляващото 15-о място в Европа, което делят с турския Газиантеп, ПСВ Айндховен, Унион (Берлин) и МОЛ Фехервар.

Най-ефективен е втородивизионният германски Хамбургер, който бележи попадение на всеки 4,7 удара. Тройката се допълва от Олимпиакос (5,2) и Байерн (5,3).

Що се отнася само до българското първенство, подгласници на Локо (Пловдив) в класацията са Берое (6,5) и Лудогорец (6,7). На дъното е Славия. „Белите“ се нуждаят средно по 14,6 удара, за да отбележат гол.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА