Last news in Fakti

4 Февруари, 2021 10:17 1 283 0

Кипърски нападател е на финалната права за договор с Лудогорец

  • сотириу-
  • нападател-
  • договор-
  • подпис-
  • лудогорец-
  • заплата

Пиеро Сотириу пътува за България, за да се присъедини към разградчани

Кипърски нападател е на финалната права за договор с Лудогорец - 1
Снимка: БГНЕС

Кипърският национал Пиерос Сотириу днес ще пътува до България, за да финализира трансфера си в Лудогорец. Вчера кипърските медии обявиха, че 28-годишният нападател ще подпише договор за 3,5 години с „орлите“.

Сега изданието Gipedo.politis.com.cy разкри и заплатата, която Сотириу ще получава като играч на българския шампион. Според информацията, той ще взима по 600 000 евро на сезон.

Това ще бъде трети чуждестранен клуб за кипърския футболист. В периода юли 2017-февруари 2020 г. играе за ФК Копенхаген, където се вкарва 35 гола и прави 11 асистенции в 110 мача. През миналата година преминава в казахстанския Астана, където за 17 срещи бележи седем попадения и прави две голови подавания.

Бившият футболист на Олимпиакос (Никозия) и АПОЕЛ (Никозия) има 44 мача и 10 гола за националния отбор на Кипър. С представителния тим на родината си нападателят играе срещу България при успеха на „лъвовете“ с 2:1 в мач от Лигата на нациите на стадион „Васил Левски“ на 13 октомври 2018 г. Два месеца по-рано пък е част от ФК Копенхаген при победата с 2:1 над ЦСКА в квалификациите на Лига Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА