4 Февруари, 2021 11:43 1 454 2

Павел Върба е новият треньор на Спарта Прага

  • върба-
  • спарта прага-
  • минчев-
  • треньор-
  • лудогорец-
  • пост

Бившият наставник на Лудогорец поема чешкия гранд

Павел Върба е новият треньор на Спарта Прага - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият треньор на Лудогорец Павел Върба бе назначен за нов наставник на чешкия Спарта (Прага). 57-годишният специалист заменя на поста Вацлав Котал, който бе уволнен по-рано през деня заради слаби резултати. Така Върба ще бъде наставник на българския национал Мартин Минчев, който е играч на чешкия гранд, след като премина там от Черно море през юни 2020 година.

Върба е най-успешният чешки треньор в последното десетилетие, след като спечели три пъти титлата на страната с Виктория (Пилзен), а освен това взе една Купа на Чехия и една Суперкупа. Преди това той триумфира и в първенството на Словакия с Жилина. Той осем пъти е избиран за най-добър треньор в Чехия между 2010 и 2018 година.

В Лудогорец обаче Върба не успя да постигне това, което се очакваше от него, особено в Европа. Той изведе "Орлите" до титлата в efbet Лига, но бе уволнен в края на октомври 2020 година.

Сега специалистът застава начело на гранда Спарта (Прага). Спортният директор на клуба Томаш Росицки обясни за неговото назначение: "Павел Върба първо и най-важно е голям футболен експерт. Неговият стил се базира на ясни принципи, които съвпадат с тези на нашия клуб. Тимовете, които е водил, винаги са имали ясна конструкция на играта и са били много балансирани, както в атака, така и в защита. Освен това Върба е треньор, който е свикнал да побеждава".

"Радвам се, че Спарта ме потърси. Това е клуб с големи амбиции и вярвам, че ние ще ги изпълним. Обсъдихме какво се очаква от мен. Вярвам, че феновете ще ме съдят по това, което върша в отбора. Напълно разбирам и уважавам мнението им да не ме харесват, докато бях треньор на Виктория Пилзен. Надявам се да постигнем добри резултати", заяви пък самият Върба след назначението си.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 гларус

    2 0 Отговор
    Голям специалист.Щетите които нанесе на Лудогорец още не могат да се поправят