Last news in Fakti

17 Февруари, 2021 20:03 1 678 1

Владимир Илиев със страхотно представяне в Словения

  • илиев-
  • биатлон-
  • класиране-
  • индивидуално-
  • поклюка

Българският биатлонист завърши на престижното 12-то място в индивидуалната дисциплина на 20 км

Владимир Илиев със страхотно представяне в Словения - 1
Снимка: БГНЕС

Топ биатлонистът ни Владимир Илиев направи най-добрия си старт на световното първенство в Поклюка, Словения. Илиев се нареди на престижното 12-о място в индивидуалната дисциплина на 20 км. Той направи само един пропуск при четирите си стрелби и остана на косъм от класиране в топ 10.

Това е най-доброто му представяне до момента в Поклюка след 38-ото място в преследването на 12,5 км и 57-ото в първата дисциплина – спринта на 10 км.

Илиев, който е сребърен медалист в дисциплината от първенството на планетата в Йостерсунд, Швеция през 2019 г. приключи на 2:33.3 минути от новия световен шампион - Стурла Холм Легрейд от Норвегия. Българинът спечели 29 точки за Световната купа, след като в преследването бе завоювал 3 - първите за България от първенството в Словения.

Още трима българи участваха в надпреварата. Димитър Герджиков се класира на 50-о място с две пропуснати мишени и изоставане от 5:34.2 минути, Антон Синапов е 59-и с четири грешки и на 5:58.1 минути, а Владимир Оряшков е 89-и с четири пропуска в стрелбата и пасив от 10:30.9 минути.

Шампионът Стурла Холм Лагрейд измина трасето за 49:27.6 минути и повали всичките 20 мишени. След успеха си 23-годишният норвежец спечели малката Световна купа в дисциплината. За него това е първа индивидуална титла и второ златно отличие след това в смесената щафета.

Сребърният медал стана притежание на олимпийския шампион в спринта от Пьонгчанг 2018 и световен номер 1 в дисциплината от 2019 г. Арнд Пайфер от Германия, който остана на 16,9 секунди и също не допусна грешка при стрелбата. Трети финишира друг норвежец - Йоханес Дале, на 40,9 секунди зад победителя с една пропусната мишена.

Олимпийският шампион в дисциплината и носител на Кристалния глобус за последните два сезона норвежецът

Йоханес Тингес Бьо остана пети с две грешки и пасив от 1:13.5 минута.

В генералното класиране за Световната купа след 18 старта продължава да води Тингес Бьо с 837 точки, пред Лагрейд със 779 точки, Йоханес Дале с 666 точки и други. Владимир Илиев е 52-и с 61 точки, а Димитър Герджиков - 88-и с 2 точки.

Утре в Поклюка на световното първенство по биатлон предстои единичната смесена щафета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12 място

    2 0 Отговор
    - "страхотно представяне"... А беще време, когато третото се смяташе ва провал /конкретният спорт няма значение.../ Ами това е успех за ГЕРБ и коалиционният им партньор - СДС. Дотам я докараха с успешната си политика, че доли няма как да бъдат запълнени с имена всичките квадратчета на класацията за 10 най-добри български спортисти, че я направиха само от петима...