Last news in Fakti

19 Февруари, 2021 01:00 2 641 4

Ерлинг Холанд няма спирка! Постави нов рекорд

  • холанд-
  • рекорд-
  • голове-
  • шампионска лига-
  • севиля-
  • борусия дортмунд

Холанд се превърна във футболистът, който най-бързо стига до 10 попадения в Шампионска лига

Ерлинг Холанд няма спирка! Постави нов рекорд - 1
Снимка: БГНЕС

Младата звезда на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд продължава да вкарва голове. Норвежецът се разписа два пъти за успеха с 3:2 над Севиля в първия осминафинал от Шампионската лига между двата тима. Холанд се превърна във футболистът, който най-бързо стига до 10 попадения в турнира. Той се нуждаеше само от 7 мача, за да постигне това. Досега рекордът се държеше от бившата звезда на Байерн Рой Макай, който реализира първите си 10 гола в надпреварата за 10 мача.

Холанд има общо 13 гола в 18 мача в Шампионската лига, което също е рекорд. Той вече е втори сред норвежците с най-много попадения в турнира, заедно с Джон Карю. Начело е сегашният наставник на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер, който има само с един гол повече - 14.

Самият Холанд бе много доволен от успеха. "Не знам дали бяхме по-мотивирани, но играхме много силно. Приятно е да вкараш три гола на чужд терена и да победиш отбор като Севиля. Имахме план, който сработи. Един Терзич се трудни много, комуникацията ми с него е перфектна", заяви той.

"Той каза, че това ще е моят мач и ще имам шансове, които трябва да използвам. Така и се получи. Трябва бързо да се възстановим, през уикенда ни чака нов важен мач. Надявам се да пренесем позитивната нагласа и да продължим в същия дух", добави Холанд.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист от провинция Тракия

    7 0 Отговор
    Ерлинг Холанд да си купи спирка.
  • 2 4328

    6 1 Отговор
    Браво на Ерлинг.
  • 3 Фень

    7 2 Отговор
    Ако продължава така ще го вземем в Ботев Гълъбово
  • 4 до АВТОРА на статията !!!!

    12 1 Отговор
    По-скоро не автор, а препращач на статията от друг сайт ... Това няма никакво значение ...
    НО ПОНЕ ПРОВЕРЯВАЙТЕ ИНФОРМАЦИЯТА ПРЕДИ ДА Я КОПИРАТЕ И ПРЕПРАЩАТЕ?!
    ЕРЛИНГ ИМА 13 МАЧА И 18 ГОЛА В ШЛ !!!!
    А НЕ 18 МАЧА И 13 ГОЛА ?!?!
    10 ОТ ГОЛОВЕТЕ МУ В ШЛ СА ЗА ДОРТМУНД, А 8 ГОЛА СА ЗА ЗАЛЦБУРГ !!!
    И КАКВИ СА ТЕЗИ ГЛУПОСТИ ЗА НАЙ-БЪРЗИ 10 ГОЛА В ШЛ ?!?! ТОЙ ОНАЗИ ВЕЧЕР С ДВАТА СИ ГОЛА СРЕЩУ СЕВИЛЯ - НАПРАВИ 10 ГОЛА, НО САМО ЗА ДОРТМУНД, А КЪДЕ ОТИДОХА 8-ТЕ МУ ГОЛА ЗА ЗАЛЦБУРГ ПРЕДИ ТОВА ?!?!
    НЕ Е ЛОШО ДА ПРОВЕРИТЕ НЕЩО ПРЕДИ ДА ГО ПУБЛИКУВАТЕ!
    Извинявам се за острия ми коментар, но мразя да чета непроверени факти, или по-скоро пълни глупости!