3 Март, 2021 10:28 1 400 1

Ибрахимович: Спортистите не трябва да се месят в политиката

  • ибрахимович-
  • милан-
  • политика-
  • спорт-
  • леброн джеймс-
  • мнение-
  • позиция

"Спортистите обединяват света, докато полиците го разделят", смята звездата на Милан

Ибрахимович: Спортистите не трябва да се месят в политиката - 1
Снимка: БГНЕС

Нападателят на Милан Златан Ибрахимович защити решението си да участва в четиридневния музикален фестивал в Санремо тази седмица и отново изрази убеждението си, че спортните звезди трябва да странят от политиката, заради което влезе в задочен конфликт с баскетболиста ЛеБрон Джеймс.

39-годишният швед получи много критики, че е приел да участва в ежегодния музикален празник в Лигурия, тъй като на Милан му предстоят два мача през седмицата. В неделя при гостуването Рома Ибрахимович получи контузия, която ще му попречи да участва в предстоящите срещи, като под въпрос е и участието му в дербито с Манчестър Юнайтед от осминафиналите в Лига Европа през следващата седмица.

"Аз съм пълен професионалист и всеки, който ме познава, знае това. Когато играя футбол, съм фокусиран само върху него", заяви Ибрахимович на пресконференция. "Искам да помогна на Милан, но и да дам много на Италия за всичко, която тя ми е дала през годините, не само във футбола", заяви бившият голмайстор на Интер и Ювентус. "Получих шанс да бъда гост на Фестивала, едно от най-големите културни събития в Италия, и реших да участвам. Контузията ми е лека, така че мога да се справя с всичко. Това няма да попречи на участието ми на Фестивала", добави шведът.

През миналата седмица Ибрахимович заяви, че атлетите трябва да странят от политиката и да не се занимават с нея, на което звездата на Лос Анджелис Лейкърс отговори, че "никога няма да мълча за неща, които са несправедливи". Джеймс е един от водачите на движението за расово равноправие и прекратяване на полицейското насилие.

"Расизмът и политиката са две съвсем различни неща. Спортистите обединяват света, докато полиците го разделят. Всеки е добре дошъл в нашия свят, никой не се интересува откъде идваш. Ние правим всичко, за да обединим хората. Какъв е моят призив ли? Спортистите трябва да бъдат спортисти, политиците - политици", заяви Ибрахимович.

Нападателят бе запитан и за скандала, който се разигра между него и бившия му съотборник в Манчестър Юнайтед Ромелу Лукаку по време на дербито между Интер и Милан от четвъртфиналите за купата на Италия. "Нямам проблем с Лукаку", бе краткият отговор на футболиста на Милан.

На фестивала в Санремо една от задачите на Ибрахимович ще бъде да изпълни в дует с треньора на Болоня Синиша Михайлович шлагера "Io Vagabondo" на италианската група "Номади". "Надявам се, че Миха не може да пее, за да съм сигурен, че ще сме на едно ниво. Не очаквам нищо, но съм спокоен. Дори и да се обърка нещо, няма кой да ме съди. А ако се справя добре, ще бъда спокоен, че ще има какво да работя, когато приключа с футбола", завърши Ибрахимович.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А средният ти пръст?

    1 1 Отговор
    Който показа на Възкресение на всички Християни,какво е ако не намеса и гавра?