Last news in Fakti

9 Март, 2021 19:30 1 481 1

Ботев Враца взе дербито на Северозапада срещу Монтана

  • ботев враца-
  • монтана-
  • дерби-
  • северозапад-
  • класиране-
  • ивайлов

Врачани победиха с 1:0 след гол на Чавдар Ивайлов от пряк свободен удар

Ботев Враца взе дербито на Северозапада срещу Монтана - 1
Снимка: БГНЕС

Ботев Враца най-после прекъсна серията от осем поредни загуба в efbet Лига. "Зелените" взеха регионалното дерби срещу Монтана с 1:0 след страхотен гол от пряк свободен удар на Чавдар Ивайлов в 50-ата минута. Успехът за тима на Антони Здравков означава, че врачани вече не са на последно място в класирането. Врачани имат 18 точки, колкото и Монтана. Със 17 е Ботев Пловдив, а с по 16 са Славия и Етър.

В 5-ата минута Монтана бе много близо до гол. След центриране от корнер топката бе отклонена към задната греда, където Илия Миланов успя да изпревари Радослав Терзиев и от голлинията изби. В ответната атака Петър Атанасов бе изведен отлично срещу Благой Макенджиев, но ударът му мина покрай лявата греда.

Монтана получи право да изпълни фаул от много добра позиция в 17-ата минута. След много слабо изчистване на Венцислав Керчев топката попадна в краката на Янко Ангелов, който обаче бе препънат от Христо Златински малко пред наказателното поле. Зад топката застана Тони Тасев, който обаче стреля силно над вратата.

Домакините от Монтана имаха страхотен шанс в 29-ата. След центриране на Тасев, топката стигна до Иван Михов, който непокрит на втора греда. Той копна топката, но Сенхаджи и Стефан Цонков не съумяха да отправят удар с глава и топката излезе в аут.

Няколко минути по-късно Николай Минков преодоля много лесно Илия Миланов по левия фланг, той влезе към центъра на терена и стреля с вътрешен фалц, но топката мина на сантиметри от страничната греда на вратаря на Ботев Враца.

В 39-ата минута Монтана стигна до нова чиста възможност за гол. След центриране от ъглов удар на Тони Тасев, топката не бе добре избита. Тя попадна на волето на Николай Минков, който отправи много мощен удар, но вратарят Костов изби.

Второто полувреме обаче започна с гол бижу за Ботев Враца. Чавдар Ивайлов изпълни по прекрасен начин пряк свободен удар и остави без шансове на Благой Макенджиев. Това се случи в 50-ата минута.

Секунди след попадение Александър Башлиев бе изведен сам срещу вратаря Костов. Той опита да го прехвърли, но не уцели вратата.

Петър Атанасов изведе по чудесен начин Даниел Ганев в 56-ата минута. Топката обаче дойде малко зад нападателя. Той все пак отправи удар, но над вратата.

Давид Кики пробва удар в 78-ата минута. Топката рикошира в защитник на врачани и попадна в Николай Минков. Той не се ориентира в първия път, но все пак отправи удар, който мина вратата на гостите.

До края на двубоя Ботев Враца запази аванса си спечели ценни три точки.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бузов

    1 1 Отговор
    Само Ботев!