Last news in Fakti

22 Март, 2021 18:15 2 219 3

Мик Шумахер: Със сигурност ще изпитвам силни емоции, но не и нервност на старта на първото ми състезание

  • шумахер-
  • син-
  • haas-
  • дебют-
  • нервност-
  • напрежение-
  • емоции

"Когато сложиш шлема, ти си пределно концентриран и мислиш само за състезанието, което ти предстои", заяви синът на легендата Михаел Шумахер

Мик Шумахер: Със сигурност ще изпитвам силни емоции, но не и нервност на старта на първото ми състезание - 1
Снимка: БГНЕС

Шумахер се подготвя за емоционален дебют във Формула 1 с американския отбор на Haas. Днес синът на легендата на спорта и седемкратен световен шампион Михаел Шумахер има рожден ден и навършва 22 години. С отлагането на първия кръг от сезон 2021 в Австралия съдбата отреди на Мик първият старт от кариерата му във Формула 1 да бъде Гран при на Бахрейн.

На същото място преди 11 години неговият баща Михаел направи завръщането си в спорта с отбора на Mercedes, след като три години по-рано се бе оттеглил след бляскава кариера с Benetton и Ferrari.

"Със сигурност ще изпитвам силни емоции, но не и нервност на старта. Подготвен съм психически за първото състезание и се надявам да успея да покажа защо бях избран от Haas. Знам, че ще ми трябва време да разкрия пълния си потенциал, но в отбора всички са търпеливи и знаят, че първата година ще бъде повече за обучение и през 2022 ще се постигат високи цели“, сподели германският пилот на Haas в интервю навръх 22-рия си рожден ден.

„По време на загряващата обиколка или преди старта на самото състезание ще бъда напълно спокоен. Когато сложиш шлема, ти си пределно концентриран и мислиш само за състезанието, което ти предстои. Бях в Бахрейн в деня на завръщането на баща ми във Формула 1, но нямам някакви конкретни спомени от случилото се. Тогава още бях хлапе и нямах напълно ясна представа какво се случва и защо това е толкова значимо за него и милионите му фенове“, завърши младият германец.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ралф Шумахер

    0 1 Отговор
    Брато аку спечелиш ти давам ино кръгче с НИВАТА.....
  • 2 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    6 0 Отговор
    Пожелавам успех на сина на НАЙ-ГОЛЕМИЯТ във Формула 1...

    Коментиран от #3

  • 3 Аха

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    Да, аз също, явно е талантлив! За съжаление Ф1 също пострада от пандемията, а ще става и по-зле занапред тъй че много е вероятно това да са последните сезони на този хубав спорт!